Trgovine u Srbiji nude različite mogućnosti plaćanja

Bez autora
Aug 10 2011

Trgovinski lanci u Srbiji, kako bi privukli što više potrošača, nude razne mogućnosti i pogodnosti prilikom plaćanja računa uključujući sopstvene trgovačke kartice i mogućnost odloženog plaćanja čekovima i do 180 dana. U "Tempu" i "Maksiju" potrošači račune mogu da plate gotovinom, svim vrstama platnih kartica i čekovima, uz mogućnost odloženog plaćanja do devedeset dana od dana kupovine za iznos veći od 2.000 dinara. U proseku 10 odsto potrošača plaća račune čekovima, 23 odsto karticama dok ostali kupljenu robu plaćaju gotovinom. U prodavnicama "Maksi" više se plaća gotovinom i karticama, gotovo 95 odsto potrošača dok u "Tempu" skoro svaki šesti potrošač koristi čekove i mogućnost odloženog plaćanja dok se vikendom taj broj povećava. U "Delta Maksiju" su naglasili da je sve više potrošača koji kupuju u "Maxi OnLine" prodavnici, a račune plaćaju po prijemu robe. Trgovinski lanac "Mercator-S", u prodajnim objektima "Mercator" i "Roda" takođe potrošačima nudi različite uslove plaćanja uz razne pogodnosti.

Trgovine u Srbiji nude različite mogućnosti plaćanjaTrgovinski lanci u Srbiji, kako bi privukli što više potrošača, nude razne mogućnosti i pogodnosti prilikom plaćanja računa uključujući sopstvene trgovačke kartice i mogućnost odloženog plaćanja čekovima i do 180 dana.

U "Tempu" i "Maksiju" potrošači račune mogu da plate gotovinom, svim vrstama platnih kartica i čekovima, uz mogućnost odloženog plaćanja do devedeset dana od dana kupovine za iznos veći od 2.000 dinara.

Kako su rekli u "Delta Maksiju" u proseku 10 odsto potrošača plaća račune čekovima, 23 odsto karticama dok ostali kupljenu robu plaćaju gotovinom.

U prodavnicama "Maksi" više se plaća gotovinom i karticama, gotovo 95 odsto potrošača dok u "Tempu" skoro svaki šesti potrošač koristi čekove i mogućnost odloženog plaćanja dok se vikendom taj broj povećava.

U "Delta Maksiju" su naglasili da je sve više potrošača koji kupuju u "Maxi OnLine" prodavnici, a račune plaćaju po prijemu robe.

Trgovinski lanac "Mercator-S", u prodajnim objektima "Mercator" i "Roda" takođe potrošačima nudi različite uslove plaćanja uz razne pogodnosti.

Uz gotovinu kao dominantan način plaćanja, platna trgovačka kartica "Mercator Pika" koristi se sve više i sa osam odsto učešća u ukupnom prometu je približno na nivou učešća najzastupljenije bankarske kartice, istakli su u "Mercator-S".

Pored mogućnosti plaćanja brojnim bankarskim karticama, u prodajnim objektima "Mercator" i "Roda" potrošačima se nudi mogućnost odloženog plaćanja čekovima do 90 dana za kupovine preko 5.000 dinara.

U prometu kompanije "Merkator-S" čekovi kao sredstva plaćanja učestvuju sa oko sedam odsto.

U "Mercatoru-S" ističu da je to jedini trgovac u Srbiji koji poseduje svoju trgovačku karticu "Mercator Pika" koja pruža korisnicima mogućnost odloženog plaćanje svake kupovine do 30 dana, kao i plaćanje do 12 mesečnih rata bez kamate i drugih troškova pri kupovini proizvoda tehnike, tekstila, galanterije i sportske opreme.

Kompanija "Idea" će u svim prodavnicama od četvrtka 11. avgusta omogućiti svojim potrošačima odloženo plaćanje čekovima bez kamate na 120 dana za iznos preko 2.000 dinara, rečeno je u toj trgovini.

"Idea" kupcima omogućava i plaćanje na tri rate "American Express", "Master" i "Visa" kreditnim karticama Banka Inteze, na dve rate "Dina karticom" kao i mogućnost kupovine Web kreditom Raiffeisen banke u iznosu od 4.000 do 14 000 dinara u "Idea Extra" i Super prodavnicama, podsetili su u "Idei".

DIS marketi takođe svojim kupcima nude mogućnost odloženog plaćanja čekovima na 60 i 90 dana.

Račune čija se vrednost kreće od 2.000 do 5.000 dinara kupci mogu platiti čekom na odloženo do 60 dana, a račune preko 5.000 dinara do 90 dana.

Trgovinski lanac "Univereksport" daje odloženo plaćanje i do 180 dana. Za iznose više od 3.000 dinara daje se odloženo plaćanje na 30, 60, 90 i 180 dana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik