U februaru i martu jeftiniji aranžmani za ljubitelje skijanja

Bez autora
Feb 06 2014

S promotivnim nedeljama "Skijališta Srbije" počela je sezona jeftinog skijanja na našim planinama. Posle novogodišnjeg "špica" i zimskog raspusta, "Skijališta Srbije" već tradicionalno ljubiteljima skijanja nude popuste tokom nedelje za parove (koja počinje narednog vikenda), nedelje za lepši pol (u martu), porodične, đačke i studentske nedelje. Tokom odabranih sedam dana posetioci Kopaonika, Zlatibora i Stare planine imaju popust na cene ski-pasa, iznajmljivanja opreme, škole skijanja i smeštaja. U većini zimskih centara u toku su i povoljni popusti koji mame ljubitelje snega. Na Kopaoniku je već sve jeftinije za 30 odsto, naročito vanpansionska potrošnja, koja je pristupačnija prosečnom džepu. Dobro je poznato da je najbolje skijanje na kraju sezone - u martu i aprilu. Tada ima najviše snega i sunca, žičare rade duže i sve je jeftinije.

U februaru i martu jeftiniji aranžmani za ljubitelje skijanjaS promotivnim nedeljama "Skijališta Srbije" počela je sezona jeftinog skijanja na našim planinama. Posle novogodišnjeg "špica" i zimskog raspusta, "Skijališta Srbije" već tradicionalno ljubiteljima skijanja nude popuste tokom nedelje za parove (koja počinje narednog vikenda), nedelje za lepši pol (u martu), porodične, đačke i studentske nedelje.

Tokom odabranih sedam dana posetioci Kopaonika, Zlatibora i Stare planine imaju popust na cene ski-pasa, iznajmljivanja opreme, škole skijanja i smeštaja. U većini zimskih centara u toku su i povoljni popusti koji mame ljubitelje snega. Na Kopaoniku je već sve jeftinije za 30 odsto, naročito vanpansionska potrošnja, koja je pristupačnija prosečnom džepu. Dobro je poznato da je najbolje skijanje na kraju sezone - u martu i aprilu. Tada ima najviše snega i sunca, žičare rade duže i sve je jeftinije.

Zahvaljujući sistemu za veštačko osnežavanje, staze na Kopaoniku nijednog dana ove sezone nisu bile bez snega, a posle padavina, sada ga ima i na gotovo svim planinama. Pored Tare i Divčibara, skijaši početnici mogu da se oprobaju i na Javoru kod Ivanjice, kao i gosti Lukovske Banje. U "KONTIKIJU" smatraju da je pravi trenutak za skijanje na Kopaoniku, jer su u toku promotivne akcijske cene smeštaja od 22 evra u hotelima "Grand", "Anđela" i "Konaci". Takođe, prvo dete zimuje besplatno, a drugo plaća pola cene. Ova agencija preporučuje i 70 hotela u Austriji. Trenutno je najpovoljnija cena u hotelu "Limbergof" s tri "zvezdice", u Cel am Zeu, gde polupansion staje 44 evra.

Porodice treba da se zainteresuju i za hotele poput "Lifta", u kojem je besplatan smeštaj za troje dece. U ovoj agenciji nude i zimovanje u Banskom (Bugarska) od 19 evra dnevno. Ko voli da se opusti, do 13. februara može da uplati četvorodnevni aranžman u luksuznom hotelu "Habakuk" s pet "zvezdica" na Mariborskom Pohorju za 300 evra. U cenu je uračunato i korišćenje velnesa.

Podsećanje za one koji nisu ljubitelji skijanja: krajem februara u Veneciji počinje tradicionalni karneval. Grupni polazak organizuje se 22. februara.

Dobra poseta stranaca

Turistička organizacija Srbije saopštila je podatke o boravku domaćih i inostranih gostiju u našim gradovima, poznatim turističkim odredištima, ali i na našim planinama. Tako je u 2013. u planinskim mestima boravilo nešto više od 398.000 gostiju koji su ostvarili 1.558.120 noćenja.

Domaći turisti su u 2013. na Zlatiboru ostvarili 338.344 noćenja (u isto vreme, inostrani su ostvarili 67.415 noćenja), na Kopaoniku 293.746 (inostrani 47.553), na Tari 210.391 i na Divčibarama 98.643. Najviše domaćih turista prošle godine je bilo u Vrnjačkoj Banji, u kojoj su ostvarili 531.574 noćenja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik