U Grčkoj su maske obavezne samo na ovim mestima: "Na plaži, samo bikini"

Bez autora
Jul 02 2020

Do 1. jula su grčka ostrva bila zatvorena za međunarodni turizam, a od juče je turistička sezona na ovim ostrvima zvanično i otvorena. Iz Beograda je poleteo i prvi čarter let za Skijatos ove sezone.

Turisti su opet na plažama u Grčkoj i na prvi pogled čini se da je sve kao i prethodnih godina.

"Na plažama su normalne okolnosti, u hotelima takođe. Nema nekih značajnih izmena u odnosu na ono što pamtimo iz nekih normalnih vremena, da ih tako nazovemo. Osim, naravno samokontrole i nekih mera bezbednosti na koje smo mi navikli manje više tamo gde živimo", rekao je za TV Prva Aleksandar Seničić, direktor YUTA.

Vlasnik hotela u Grčkoj, Petros Dervenis rekao je da turisti moraju da nose maske samo u javnom prevozu i bolnicama, na plažama ne.

"Na plažama samo bikini. Maske se ne nose ni u hotelima, samo je bitno da se poštuje socijalna distanca. I ako se toga pridržavamo savršen odmor neće izostati", naveo je.

Ipak određena procedura do dolaska na destinaciju mora da se ispoštuje.

"Po slučajnom uzorku se vrši testiranje. Negde između pet i 10 odsto putnika koji stigne se testira. Preporuka je za sve oni koji budu testirani da 24 sata provedu u objektu u kojem borave, dakle ne u sobi i da će u tih 24 sata dobiti informaciju samo ako su pozitivni", rekao je Seničić, te dodao:

"Ako se ispostavi da su pozitini onda se smeštaju ili u delu objekta koji je nemanjen za kovid deo, karantisnki deo ili u poseban objekat".

Seničić kaže da te osobe mogu i da se kupaju na posebnim delovima plaže.

Do sada je u Grčkoj testirano nekoliko hiljada naših turista i nije bilo nijednog pozitivnog.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik