U petak počinje praznik automobila i motocikala

Bez autora
Mar 11 2014

U saradnji sa Srpskom asocijacijom uvoznika vozila i delova i pod pokroviteljstvom kompanije DDOR iz Novog Sada, Beogradski sajam od 14. do 23. marta organizuje dve maifestacije – 4. DDOR BG CAR SHOW i 8. Međunarodni sajam motocikala MOTOPASSION 2014, najavljeno je na Beogradskom sajmu. Dobrodošlicu novinarima i predstavnicima automobilske industrije na press konferenciji poželela je Danka Selić, generalna direktorka Beogradskog sajma, koja je rekla da je Sajam automobila manifestacija koji se uvek prati sa velikom pažnjom. Beogradski sajam je mesto na kome se svake godine predstavljaju sva dostignuća u automobilskoj industriji. Uprkos ekonomskoj krizi, svi vodeći domaći i svetski proizvođači automobila i motocikala okupiće se na jednom mestu, što govori o značaju ovih manifestacija. Govoreći o ovom svojevrsnom prazniku automobila, Miloš Petrović, predsednik Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova, rekao je da 30 renomiranih kompanija zastupa sve svetske brendove i da će ih predstaviti na Sajmu.

U petak počinje praznik automobila i motocikalaU saradnji sa Srpskom asocijacijom uvoznika vozila i delova i pod pokroviteljstvom kompanije DDOR iz Novog Sada, Beogradski sajam od 14. do 23. marta organizuje dve maifestacije – 4. DDOR BG CAR SHOW i 8. Međunarodni sajam motocikala MOTOPASSION 2014, najavljeno je na Beogradskom sajmu.

Dobrodošlicu novinarima i predstavnicima automobilske industrije na press konferenciji poželela je Danka Selić, generalna direktorka Beogradskog sajma, koja je rekla da je Sajam automobila manifestacija koji se uvek prati sa velikom pažnjom.

Beogradski sajam je mesto na kome se svake godine predstavljaju sva dostignuća u automobilskoj industriji. Uprkos ekonomskoj krizi, svi vodeći domaći i svetski proizvođači automobila i motocikala okupiće se na jednom mestu, što govori o značaju ovih manifestacija.

Govoreći o ovom svojevrsnom prazniku automobila, Miloš Petrović, predsednik Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova, rekao je da 30 renomiranih kompanija zastupa sve svetske brendove i da će ih predstaviti na Sajmu.

Beogradski Sajam automobila ima izvanredan termin, jer se održava se odmah posle Ženevskog salona automobila, ali je pravi podvig okupiti više od 260 izlagača. Svi veliki brendovi predstaviće svetske premijere, što jasno pokazuje da im je naše tržište važno. Mi smo prezadovoljni jer svim kupcima i ljubiteljima automobila želimo da približimo dostignuća automobilske industrije.

Pored renomiranih auto-moto brendova, beogradskoj publici predstaviće se i banke, lizing kompanije i osiguravajuće kuće. DDOR BG CAR SHOW i MOTOPASSION su sajmovi na kojima će se predstaviti i brojni izlagači iz pratećih industrija – proizvođači rezervnih delova i opreme. Oni će svoj proizvodni asortiman predstaviti u halama 2 i 1a, u kojima će se okupiti veliki broj poslovnih ljudi iz zemlje i sveta. Kao i svake godine, očekuje se sklapanje brojnih poslovnih aranžmana, tako da je najdinamičniji segment Sajma automobila i Sajma motocikala upravo onaj koji se odnosi na prateće industrije.

U ime generalnog sponzora, kompanije DDOR iz Novog Sada, na konferenciji za novinare govorio je Mauricio Bala, pomoćnik generalnog direktora za marketing i prodaju, koji je istakao da je u Srbiji moguće dobro poslovanje, ali zahteva trud, strast i razumevanje situacije. Kompanija DDOR je u ovaj posao sa Beogradskim sajmom ušla sa punim poverenjem i verujem da smo prava kompanija koja treba da bude generalni sponzor Sajma automobila. Poslujemo u skladu sa ovogodišnjim sloganom Sajma automobila – „Bezbednost je na prvom mestu“, tako da smo za posetioce pripremili specijalnu sajamsku ponudu. Najsrećniji posetilac osvojiće automobil, a za kasko osiguranje kupcima će se odobravati popust od 50 odsto, a imaće i besplatnu obuku u NAVAK-u. Pored toga, DDOR je postao i partner „super kartice“, što je još jedna potvrda da brine o korisnicima svojih usluga, dodao je Bala.

Govoreći o lizingu kao sponi između građana i privrede, odnosno automobilske industrije, Vladimir Pajović, predsednik Asocijacije lizing kompanija Srbije, rekao je da brzim, jednostavnim i fleksibilnim radom lizing kuće popravljaju kvalitet života potrošača. On je naglasio da je konkurencija do krajnjih granica snizila cene i da će automobili ove godine biti najdostupniji. Sudeći po cenama lizinga, objasnio je Pajović, Srbija kao da je već u EU.

Šef projekta Sajma automobila Zoran Lupšić rekao je da je ova manifestacija jedna od retkih koja je opstala u regionu, što objašnjava veliko interesovanje i izlagača i posetilaca. On je najavio brojne premijere, novitete, jubileje, ali i jedan novi brend – jaguar. Kupovina na Sajmu je uvek bar po nečemu privilegovana – popusti, način finansiranja, dužina garancije, dodatna oprema.., što je objašnjenje za veliki broj prodatih automobila u toku manifestacije.

Organizatori i izlagači su, kao i svake godine, pripremili bogat i interesantan prateći program. Generalni sponzor sajma automobila - kompanija DDOR i medijski sponzor - kompanija Sat Media Group, pokrovitelji su takmičenja u kome je glavna nagradu automobil Ford Fiesta. NAVAK i ove godine u Atrijumu Beogradskog sajma organizuje takmičenje u vožnji slaloma. Pripremljene su i stalne prateće manifestacije - izložbe oldtajmera i trkačkih automobila, a biće održan i tradicionalni izbor za mis.

Svečano otvaranje Sajma automobila i Sajma motocikala je u petak, 14. marta u podne u hali 1. Radno vreme manifestacija je od 10 do 20 časova, izuzev u nedelju, 23. marta, kada se sajam zatvara u 17 časova.

Pojedinačne ulaznice koštaju 300 dinara, ulaznice za grupe veće od 20 posetilaca su 200 dinara, dok studenti i đaci koji dolaze organizovano ulaz plaćaju 150 dinara. Parking se plaća 100 dinara na sat.

„Family Day“, koji je već godinama popularna porodična pogodnost na Sajmu automobila, „zakazan je“ za četvrtak, 20. mart. Tog dana će kompletne porodice moći da obiđu Sajam automobila uz ulaznicu od 500 dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik