U prestonici će biti otvoreno još pet hotela

Bez autora
May 11 2014

Ekspanzija novih hotelskih objekata u srpskoj prestonici se nastavlja! Posle svetski poznatih ugostiteljskih lanaca koji su otvorili svoje objekte tokom 2013. godine, poput "Kraun plaze", "Falkenštajnera" i "Metropol palasa", već u narednih mesec dana trebalo bi da bude otvoreno još pet sveže sagrađenih hotela. Samo pre desetak godina pričalo se da kuburimo sa manjkom hotelskog smeštaja, jer je broj turista koji pristižu u Beograd iz godine u godinu sve veći. Ta konstatacija kao da je bila smernica mnogim poslovnim ljudima, pa su hoteli počeli da niču u svim delovima grada. U okviru Sportskog centra "Vizura", u Tošinom bunaru na Novom Beogradu, za desetak dana svoja vrata će otvoriti hotel "Nju Belgrejd".

U prestonici će biti otvoreno još pet hotelaEkspanzija novih hotelskih objekata u srpskoj prestonici se nastavlja! Posle svetski poznatih ugostiteljskih lanaca koji su otvorili svoje objekte tokom 2013. godine, poput "Kraun plaze", "Falkenštajnera" i "Metropol palasa", već u narednih mesec dana trebalo bi da bude otvoreno još pet sveže sagrađenih hotela.

Samo pre desetak godina pričalo se da kuburimo sa manjkom hotelskog smeštaja, jer je broj turista koji pristižu u Beograd iz godine u godinu sve veći. Ta konstatacija kao da je bila smernica mnogim poslovnim ljudima, pa su hoteli počeli da niču u svim delovima grada.

U okviru Sportskog centra "Vizura", u Tošinom bunaru na Novom Beogradu, za desetak dana svoja vrata će otvoriti hotel "Nju Belgrejd".

- Gradnja je završena, hotel je kompletno opremljen - rekli su nam radnici koje smo u četvrtak zatekli u objektu.

- Ostali su još završni radovi, a hotel će, najverovatnije biti otvoren oko 15. maja.

Još jedna stara zgrada, u kojoj je nekada bila ambasada Japana, renovira se i pretvara u hotel. Ovaj put reč je o objektu pored zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu. Upravo zbog lokacije i asocijacije na jugoslovenskog nobelovca Ivu Andrića, objekat će poneti ime "Nobel". Obnovljena je fasada, nadograđena su dva sprata i sada se uređuje unutrašnjost.

Prestonica će postati bogatija i za hotel "Konstantin Veliki", koji se, poslednjih nekoliko godina, gradi u Ulici 27. marta. Prostire se na šest spratova, poseduje 49 soba, restoran, poslovni centar...

Da se otvaranje hotela uskoro bliži, kazuje podatak da je privredno društvo "Konstantin Veliki" raspisalo konkurs kojimm su tražili: sobarice, kuvare, šankere, recepcionere i menadžere...

U centru Beograda, još ranije je najavljen "Cepter hotel", koji će imati pet zvezdica, prostiraće se na sedam spratova, sa 34 luksuzna apartmana. Rekonstrukcija nekadašnje zgrade "Jugošpeda" na Terazijama 10 je pri kraju, a uskoro bi trebalo da budu završeni i unutrašnji radovi.

Svečano otvoren "Džamp In"

Na uglu Karađorđeve i Zagrebačke ulice, u četvrtak je zvanično predstavljen "Džamp in", u zgradi koja je sagrađena 1924. godine i koju je projektovao ruski emigrant Nikolaj Vasiljev.

Objekat ima 49 soba, vlasnik je grupa na čelu sa proslavljenim atletičarem Milanom Spasojevićem, pa su otvaranju prisustvovali i Biljana i Dragutin Topić, Mihail Dudaš, Nenad Stekić, Slobodan Branković, Borisav Pisić...

"Meriot" početkom 2015.

Početak radova na beogradskom "Meriotu" odlagan je više puta zbog građevinske dozvole. Ista je konačno u Vasinu ulicu stigla u decembru prošle godine, pa je izgradnja počela pre dva meseca.

Ako sve bude teklo po planu, novi hotel tik uz Narodno pozorište, biće završen početkom 2015. Vrednost investicije je ranije procenjena na oko 25 miliona evra.

Novi objekat i na Karaburmi

Naselje Karaburma trebalo bi, uskoro, da dobije svoj hotel. U Ulici husinskih rudara nikla je luksuzna zgrada, na čijoj fasadi piše "hotel", ali ne i njegovo ime, pa tako, nije poznato kada će ovaj ugostiteljski objekat početi da radi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik