U Sokobanji u prva četiri meseca broj turista povećan za čak 132,8%

Bez autora
Jun 21 2021

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić poručila je danas u Sokobanji da je ova opština, sa zvanično najdužom turističkom tradicijom u Srbiji i na prostoru bivše Jugoslavije, jedna od glavnih uzdanica razvoja i oporavka srpskog turizma od kovid krize.

Matić je iskazala zahvalnost na plaketi za doprinos razvoju turizma u Sokobanji, koja joj je uručena povodom Dana opštine i 184 godine od organizovanog turizma u Sokobanji i Srbiji. Svečanost je održana na Letnjoj pozornici „Vrelo“, koja je ovom prilikom otvorena nakon završene rekonstrukcije.

Ona je navela da je u prethodnom periodu za projekte razvoja turizma u Sokobanji opredeljeno ukupno 95 miliona dinara, od toga 87,5 miliona za infrastrukturne projekte, kao što su opremanje Centralnog gradskog parka sa dečjim igralištem, rekonstrukcija pozornice "Vrelo" i dogradnja saobraćajne i komunalne infrastrukture.

Takođe, kako je dodala, nastojaćemo da podržimo projekat izgradnje Sokograda, naglasivši da otežano vodosnabdevanje koje traje već 30 godina predstavlja ogromnu prepreku za iskorišćavanje ove destinacije u srpskom turizmu.

U postkovid periodu upravo će zdravstveni turizam biti jedan od prioriteta i zbog toga je neophodno da razvijamo banjski turizam, a posebno u svetlu činjenice da su i u prethodnom kriznom periodu upravo banje zadržale ili čak imale rast turističkog prometa, čemu je doprineo i program turističkih vaučera, objasnila je ministarka.

Prema njenim rečima, u prva četiri meseca u Sokobanji je povećan broj turističkih dolazaka za čak 132,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je u 2020. godini, prema broju realizovanih noćenja, Sokobanja bila u pet najposećenijih destinacija u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik