U Srbiji zaposleno 2,2 miliona radnika

Bez autora
Jul 30 2020

U drugom kvartalu 2020. godine ukupan broj zaposlenih u Srbiji iznosio je 2 miliona i 197 hiljada lica, saopštio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Od ukupnog broja, milion i 752 hiljade radnika bilo je zaposleno u pravnim licima, preduzetnika i lica koja obavljaju samostalnu delatnost bilo je oko 377 hiljada, dok je oko 67 hiljada bilo registrovanih individualnih poljoprivrednika.

U odnosu na drugi kvartal 2019. godine, ukupan broj zaposlenih je veći za 1,6 odsto, pri čemu je broj zaposlenih u pravnim licima porastao za 2,2 odsto, broj preduzetnika, zaposlenih kod njih i lica koja samostalno obavljaju delatnost povećan je za 1,1 odsto, dok je broj registrovanih individualnih poljoprivrednika smanjen za 7,8 odsto..

U odnosu na prethodni kvartal, ukupan broj zaposlenih je veći za 0,5 odsto, pri čemu je broj zaposlenih u pravnim licima povećan za 0,5 odsto, broj preduzetnika, zaposlenih kod njih i lica koja samostalno obavljaju delatnost povećan je za 0,9 odsto, dok je broj registrovanih individualnih poljoprivrednika smanjen za 2,7 procenata, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik