Udvostručen broj putnika na srpskim železnicama

Bez autora
Aug 13 2022

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas, nakon obilaska železničke stanice Stara Pazova, da je država velikim investicijama u železnicu potpuno promenila ovaj vid saobraćaja u našoj

Momirović je istakao da se očekuje da „Srbija voz“ u ovoj godini preveze približno 5,5 miliona putnika, što je duplo više u odnosu na prethodnu godinu i najbolji pokazatelj da građani imaju sve više poverenja u naše železnice.

Prema njegovim rečima, posmatrajući samo jul ove, u odnosu na isti mesec prošle godine, prihodi „Srbija voza“ su samo u jednom mesecu dostigli nivo od 340 miliona dinara, za razliku od 158 miliona koliko je bio prihod u julu prošle godine.

Povezujemo najveće gradove u Srbiji najkvalitetnijom železničkom infrastrukturom, i tu nije reč samo o pruzi Beograd–Novi Sad. U oktobru krećemo da radimo na deonici od Beograda do Niša, a Kragujevac će dobiti značajno bolju konekciju sa Koridorom 10, naveo je ministar.

Takođe, kako je dodao, u završnoj smo fazi izrade projektne dokumentacije za nastavak gradnje od Valjeva ka Vrbnici, tačnije do Prijepolja.

Naš cilj je da dodatno povećamo brzinu i kvalitet usluge, značajno ćemo promeniti železničku perspektivu u našoj zemlji i nećemo se zaustaviti dok železnica ne bude glavni vid saobraćaja, poručio je Momirović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik