Ulažu 72 miliona dinara: Počinje rekonstrukcija trga grada na Drini

Bez autora
Nov 14 2019

Rekonstrukcija Trga Dušana Jerkovića u Bajinoj Bašti počeće 18. novembra, a radove će izvoditi Komunalno preduzeće 12. septembar i lazarevačka firma "Bauvezen". Ovom rekonstrukcijom predviđene su nove pešačke trase, a na stepeništu koje trenutno dominira trgom predviđena je fontana sa više preliva koja predstavlja Hidroelektranu i reku Vrelo, izjavio je predsednik opštine Bajina Bašta, Radomir Filipović. Prema njegovim rečima, glavni plato biće rezervisan za koncerte, a dva parka koji su sada podeljeni betonskim žardinjerama, biće pretvorena u jedinstvenu celinu u čijem centru će se nalaziti fontana sa osvetljenjem.

Ulažu 72 miliona dinara: Počinje rekonstrukcija trga grada na DriniRekonstrukcija Trga Dušana Jerkovića u Bajinoj Bašti počeće 18. novembra, a radove će izvoditi Komunalno preduzeće 12. septembar i lazarevačka firma "Bauvezen".

"Ovom rekonstrukcijom predviđene su nove pešačke trase, a na stepeništu koje trenutno dominira trgom predviđena je fontana sa više preliva koja predstavlja Hidroelektranu i reku Vrelo", izjavio je za RINU, predsednik opštine Bajina Bašta, Radomir Filipović.

Prema njegovim rečima, glavni plato biće rezervisan za koncerte, a dva parka koji su sada podeljeni betonskim žardinjerama, biće pretvorena u jedinstvenu celinu u čijem centru će se nalaziti fontana sa osvetljenjem.

"Kompletno šetalište biće popločano i osvetljeno, a biće postavljene klupe i različiti mobilijari. Siguran sam da će novi izgled centralnog dela opštine sigurno značajno oplemeniti turističku ponudu grada na Drini, a idejno rešenje je radio naš Bajinobaštanin, arhitekta Miloš Petković", kazao je Filipović za RINU.

Ukupna investicija u novi izgled trga u Bajinoj Bašti iznosiće 72 miliona dinara, a sredstva su izdvojena iz opštinskog budzeta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik