Veći broj radnika Jata prebačen u sektor prodaje

Bez autora
May 17 2010

Kompanija Jat ervejz (Airways) saopštila je danas da će deo zaposlenih u tom nacionalnom avioprevozniku biti prebačen u sektor usluga. Nova sistematizacija radnih mesta u Jatu, kako se navodi, trebalo bi da obezbedi bolju prodaju karata i povećanje broja putnika. Zaposlenima koji prelaze na nova radna mesta biće omogućeni "svi preduslovi da poboljšaju svoj učinak i time doprinesu povećanju zarade preduzeća". Plan reogranizacije Jata počeo je da se primenjuje u oktobru prošle godine i do sada je broj zaposlenih u toj kompaniji smanjen sa 1.800 na oko 1.200, pre svega dobrovoljnim raskidom radnog odnosa. Da bi se smanjili rashodi Jata i obezbedilo racionalnije poslovanje Privredna avijacija iz Vršca, koja se bavila pružanjem usluga poljoprivrednim i komunalnim organizacijama, izdvojena je iz sastava kompanije. Nedavno je prodata centralna zgrada Jata na Novom Beogradu, a predstavništva u velikom broju svetskih centara preseljena su iz gradova na aerodrome.

Veći broj radnika Jata prebačen u sektor prodajeKompanija Jat ervejz (Airways) saopštila je danas da će deo zaposlenih u tom nacionalnom avioprevozniku biti prebačen u sektor usluga.

Nova sistematizacija radnih mesta u Jatu, kako se navodi, trebalo bi da obezbedi bolju prodaju karata i povećanje broja putnika. Direktorka Direkcije za ljudske resurse Jata Dragana Zrelec je istakla da će zaposlenima koji prelaze na nova radna mesta biti omogućeni "svi preduslovi da poboljšaju svoj učinak i time doprinesu povećanju zarade preduzeća". Ona nije navela koliko radnika je dobilo rešenja o prelasku u sektor usluga.

Plan reogranizacije Jata počeo je da se primenjuje u oktobru prošle godine i do sada je broj zaposlenih u toj kompaniji smanjen sa 1.800 na oko 1.200, pre svega dobrovoljnim raskidom radnog odnosa.

Da bi se smanjili rashodi Jata i obezbedilo racionalnije poslovanje Privredna avijacija iz Vršca, koja se bavila pružanjem usluga poljoprivrednim i komunalnim organizacijama, izdvojena je iz sastava kompanije.

Nedavno je prodata centralna zgrada Jata na Novom Beogradu, a predstavništva u velikom broju svetskih centara preseljena su iz gradova na aerodrome.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik