Viner Štediše: Rast u životnom osiguranju veći od 30 odsto

Bez autora
Feb 13 2014

U 2013. godini kompanija Viner štediše osiguranje ostvarila je ukupan rast od 18,85 odsto i rast u životnom osiguranju od čak 30,68 odsto u odnosu na godinu dana ranije, navodi se u saopštenju ove kompanije. U saopštenju se navodi da je životno osiguranje premašilo polovinu ukupne premije, a najviše sredstava plasirano je u državne obveznice. U strukturi portfelja, kako piše, učešće životnog osiguranja je premašilo polovinu i zauzima 53,41 odsto. Premija neživotnih osiguranja u ukupnom portfelju učestvuje sa 46,59%. Ostvaren profit pre oporezivanja iznosi 208 miliona dinara, dok je bilansna suma povećana za 17,32% i iznosi 17,734 milijardi dinara na kraju 2013. godine.

Viner Štediše: Rast u životnom osiguranju veći od 30 odstoU 2013. godini kompanija Viner štediše osiguranje ostvarila je ukupan rast od 18,85 odsto i rast u životnom osiguranju od čak 30,68 odsto u odnosu na godinu dana ranije, navodi se u saopštenju ove kompanije.

U saopštenju se navodi da je životno osiguranje premašilo polovinu ukupne premije, a najviše sredstava plasirano je u državne obveznice.

U strukturi portfelja, kako piše, učešće životnog osiguranja je premašilo polovinu i zauzima 53,41 odsto. Premija neživotnih osiguranja u ukupnom portfelju učestvuje sa 46,59%.

Ostvaren profit pre oporezivanja iznosi 208 miliona dinara, dok je bilansna suma povećana za 17,32% i iznosi 17,734 milijardi dinara na kraju 2013. godine.

U strukturi plasmana, kako navode u ovoj kompaniji, 79,71% zauzimaju državne obveznice, 10,45% depoziti kod banaka, a ostatak je raspoređen na akcije, korporativne obveznice i ostale finansijske plasmane.

- Kompozitno društvo kao što je naše, koje se istovremeno bavi i životnim i neživotnim osiguranjima, smatra se uspešnim ako je učešće premije životnog osiguranja u ukupnoj premiji veće od procenta učešća neživotnog osiguranja, a mi smo to u protekloj godini dostigli - kaže Branko Krstonošić, generalni direktor Vinera.

On navodi da je kompanija ponosna što je partner države, jer je gotovo 80 odsto plasmana Viner štediše osiguranja usmereno na državne obveznice.

- Takođe sam ubeđen da je rast  kompanije u protekloj godini bio značajno veći od rasta tržišta i da je naše tržišno učešće povećano, što će se pokazati čim budu objavljeni zvanični podaci o ukupnom tržištu - navodi on.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik