Visa sprečava zloupotrebu sistema elektronskog plaćanja

Bez autora
Feb 24 2011

Kompanija Visa saopštila je danas da je značajno unapredila svoje sigurnosne kapacitete, što će znatno poboljšati mogućnost za otkrivanje i sprečavanje zloupotreba globalnog sistema elektronskog plaćanja. Unapređenje globalne platforme za procesiranje - "VisaNet", omogućilo je kompaniji da razvije nove modele bržeg i preciznijeg otkrivanja zloupotreba "visa" platnom karticom. Analiza ranijih globalnih transakcija sugeriše da ova unapređenja mogu da doprinesu identifikaciji 1,5 milijardi dolara u zloupotrebama, što predstavlja poboljšanje za 29 odsto u odnosu na 2009. Stopa otkrivanja zloupotreba kod najrizičnijih transakcija porasla je za 122 odsto u odnosu na prethodni model. Porast u identifikovaju zloupotreba rezultat je poboljšane platforme za procesiranje (Visa Advance Authorization sistem), vodeće sigurnosne tehnologije koja analizira i ocenjuje svaku transakciju i ocenjuje potencijal za zloupotrebu.

Visa sprečava zloupotrebu sistema elektronskog plaćanjaKompanija Visa saopštila je danas da je značajno unapredila svoje sigurnosne kapacitete, što će znatno poboljšati mogućnost za otkrivanje i sprečavanje zloupotreba globalnog sistema elektronskog plaćanja.

Unapređenje globalne platforme za procesiranje - "VisaNet", omogućilo je kompaniji da razvije nove modele bržeg i preciznijeg otkrivanja zloupotreba "visa" platnom karticom.

Analiza ranijih globalnih transakcija sugeriše da ova unapređenja mogu da doprinesu identifikaciji 1,5 milijardi dolara u zloupotrebama, što predstavlja poboljšanje za 29 odsto u odnosu na 2009.

Kako je navedeno u saopštenju, stopa otkrivanja zloupotreba kod najrizičnijih transakcija porasla je za 122 odsto u odnosu na prethodni model.

Porast u identifikovaju zloupotreba rezultat je poboljšane platforme za procesiranje (Visa Advance Authorization sistem), vodeće sigurnosne tehnologije koja analizira i ocenjuje svaku transakciju i ocenjuje potencijal za zloupotrebu.

Novi operativni sistem primenjen je početkom ove godine i omogućava analiziranje više informacija ođednom, kao i obradu složenijih funkcija u milisekundama.

To kompaniji "Visa" omogućava uvid u globalni sistem plaćanja, što vodi do visokih nivoa prikupljanja velikog broja međusobno povezanih podataka koji se odnose na obrasce trošenja. To dovodi do poboljšanja sposobnosti kompanije da otkriva i spreči zloupotrebe gotovo trenutno, navedeno je u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik