Više od 8.000 stanova za pripadnike snaga bezbednosti

Bez autora
Jul 23 2019

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje će se ove i sledeće godine graditi 8.022 stana za pripadnike snaga bezbednosti, čija je ukupna vrednost 325 miliona evra. Mihajlović je u Skupštini Srbije, obrazlažući izmene Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, objasnila da se izmene donose kako bi se proširio krug lica na koje se projekat odnosi – borce, porodice palih boraca, vojne invalide i mirnodopske vojne invalide. Ona je precizirala da se u Vranju gradi 186 stanova, Nišu 190, Kraljevu 200, Kragujevcu 216, dok će se u Novom Sadu graditi 548, a u Sremskoj Mitrovici 190 stanova.

Više od 8.000 stanova za pripadnike snaga bezbednostiPotpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje će se ove i sledeće godine graditi 8.022 stana za pripadnike snaga bezbednosti, čija je ukupna vrednost 325 miliona evra.

Mihajlović je u Skupštini Srbije, obrazlažući izmene Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, objasnila da se izmene donose kako bi se proširio krug lica na koje se projekat odnosi – borce, porodice palih boraca, vojne invalide i mirnodopske vojne invalide.

Ona je precizirala da se u Vranju gradi 186 stanova, Nišu 190, Kraljevu 200, Kragujevcu 216, dok će se u Novom Sadu graditi 548, a u Sremskoj Mitrovici 190 stanova.

Već smo krenuli sa 1.530 stanova, očekujem da ove i naredne godine počne izgradnja ukupno 8.022 stana. Vrednost sa kompletnom infrastrukturom iznosi 325 miliona evra, a država je obezbedila lokalnim samoupravama novac da srede spoljnu infrastrukturu, ukazala je Mihajlović.

Cene po metru kvadratnom, kako je navela, u Vranju iznose 400 evra, Nišu 450 evra, Kraljevu 400 evra, Kragujevcu 430 evra, Sremskoj Mitrovici 430 evra, a u Novom Sadu i Beogradu po 500 evra.

Prema njenim rečima, s obzirom na to da bi mnogi voleli da kupuju jeftinije stanove, jer ovde nije reč o socijalnim stambenim jedinicama koje se poklanjaju, jedna od izmena odnosiće se i na to da prioritet kupovine stanova u Beogradu imaju oni koji već žive na toj teritoriji.

Ovo je važan projekat za Srbiju, i to ne samo zbog toga što ćemo graditi stanove, već i zbog toga što stvaramo mogućnosti da domaća preduzeća mogu da učestvuju u izgradnji, naglasila je Mihajlović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik