Više od milijardu dolara Slovenija uložila u Srbiju

Bez autora
Apr 11 2010

Ukupne investicije u novcu i robi koje je Slovenija uložila u Srbiju procenjuju se na više od milijardu dolara. Direktne investicije Slovenije u Srbiju od 2001. do 2009. godine iznosile su 704 miliona dolara, dok se ukupne investicije u novcu i robi procenjuju na sumu veću od milijardu dolara. Slovenija se nalazi na sedmom mestu liste zemalja koje su ulagale u Srbiju, dok je po broju otvorenih kompanija u našoj zemlji, kojih je više od 400, među prvih pet. Najznačajnija ulaganja Slovenije u Srbiju bila su u finansijskom sektoru, oblasti osiguranja, prehrambene industrije i građevinarstva. Takođe, očekuje se proširenje kapaciteta fabrike "Gorenje" u Valjevu i završetak ulaganja u vrednosti od 21 milion evra kompanije "Cinkarne" u opštinu Inđija.

Više od milijardu dolara Slovenija uložila u SrbijuUkupne investicije u novcu i robi koje je Slovenija uložila u Srbiju procenjuju se na više od milijardu dolara.

Direktne investicije Slovenije u Srbiju od 2001. do 2009. godine iznosile su 704 miliona dolara, dok se ukupne investicije u novcu i robi procenjuju na sumu veću od milijardu dolara.

Slovenija se nalazi na sedmom mestu liste zemalja koje su ulagale u Srbiju, dok je po broju otvorenih kompanija u našoj zemlji, kojih je više od 400, među prvih pet.

Najznačajnija ulaganja Slovenije u Srbiju bila su u finansijskom sektoru, oblasti osiguranja, prehrambene industrije i građevinarstva.

Takođe, očekuje se proširenje kapaciteta fabrike "Gorenje" u Valjevu i završetak ulaganja u vrednosti od 21 milion evra kompanije "Cinkarne" u opštinu Inđija.

Investicije srpskih kompanija u Sloveniju su od 2001. do 2009. godine iznosile manje od 100 miliona dolara. Spoljnotrgovinska razmena između dve zemlje je od 2001. godine kontinuirano rasla i zaključno sa prošlom godinom iznosila je ukupno 5,3 milijarde dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik