Volkswagen koristi CO2 kao rashladno sredstvo za klima uređaje

Bez autora
Mar 17 2013

Nakon objave svoji ambicioznih namera u pogledu zaštite okoline, Volkswagen Grupa preduzima sledeći važan korak ka postojanosti i ekološkoj zaštiti odabirom CO2 kao budućeg rashladnog sredstva sa svoje klima uređaje. Pre samo nekoliko dana, na sajmu automobila u Ženevi, Volkswagen Grupa je potvrdila svoj cilj da postane najbolji ekološki proizvođač automobila do 2018. Da bi ostvarila ovaj cilj, Grupa investira preko dve trećine svog ukupnog investicionog kapitala u razvoj ekonomičnih tehnologija, pogonskih sistema i vozila, kao i ekološki održive proizvodnje. U još jednom sistematskom koraku ka zaštiti klime i okoline, Volkswagen Grupa sada objavljuje svoj pristup CO2 tehnologiji, koja će obuhvatati celokupnu gamu vozila. Pristup CO2 tehnologiji će dodatno doprineti zaštiti klime. CO2 kao rashladno sredstvo, poznato i kao R744, je prirodni gas sa znatno nižim efektom gasa u odnosu na uobičajena rashladna sredstva, i idealan je za upotrebu u specijalno dizajniranim klima uređajima u vozilima.

Volkswagen koristi CO2 kao rashladno sredstvo za klima uređajeNakon objave svoji ambicioznih namera u pogledu zaštite okoline, Volkswagen Grupa preduzima sledeći važan korak ka postojanosti i ekološkoj zaštiti odabirom CO2 kao budućeg rashladnog sredstva sa svoje klima uređaje.

Pre samo nekoliko dana, na sajmu automobila u Ženevi, Volkswagen Grupa je potvrdila svoj cilj da postane najbolji ekološki proizvođač automobila do 2018. Da bi ostvarila ovaj cilj, Grupa investira preko dve trećine svog ukupnog investicionog kapitala u razvoj ekonomičnih tehnologija, pogonskih sistema i vozila, kao i ekološki održive proizvodnje.

U još jednom sistematskom koraku ka zaštiti klime i okoline, Volkswagen Grupa sada objavljuje svoj pristup CO2  tehnologiji, koja će obuhvatati celokupnu gamu vozila.

Pristup CO2 tehnologiji će dodatno doprineti zaštiti klime. CO2 kao rashladno sredstvo, poznato i kao R744, je prirodni gas sa znatno nižim efektom gasa u odnosu na uobičajena rashladna sredstva, i idealan je za upotrebu u specijalno dizajniranim klima uređajima u vozilima. Sa GWP (potencijal globalnog zagrevanja) vrednošću od 1, on je 99,3 posto ispod ograničenja potencijala globalnog zagrevanja od 150, koliko je propisano od strane EU.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik