Wizz Air: Putnici mogu tražiti povrat gotovine

Bez autora
Mar 30 2020

Aviokompanija Wizz Air obustavila je do 30. aprila sve letove sa aerodroma u Tuzli zbog pandemije koronavirusa, saopšteno je iz ove kompanije.

Iz ove aviokompanije su napomenuli da će putnici sa rezervacijama automatski dobiti obavještenje e-mailom ili putem mobilne aplikacije ove aviokompanije.

U saopštenju se navodi da će 120 posto prvobitne cijene koju su platili automatski biti preneseno na "wizz" račune kupaca, a taj iznos moći će da iskoriste u naredna 24 mjeseca za kupovinu proizvoda i usluga ove kompanije.

Putnici se mogu odlučiti i za povrat gotovine, što će potrajati duže, a o svim potrebnim koracima za bankovni transfer ili prenos novca na bankovnu karticu biće informisani u posebnom e-mailu.

"U ovom slučaju kupci će moći da dobiju samo 100 posto prvobitne cijene", navode iz Wizz Aira, te dodaju da putnici koji su letove rezervisali putem turističkih agencija treba da stupe u kontakt sa njima.

Iz ove aviokompanije podsjetili su da je BiH uvela stroge uslove putovanja, za koje se još ne zna do kada će trajati.

Odluka Vijeća ministara BiH o privremenom zatvaranju aerodroma u Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli i Mostaru u ponedjeljak je stupila na snagu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik