Za osobe sa invaliditetom 1,7 milijardi dinara u 2020.

Bez autora
Dec 26 2019

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević najavio je danas da će ukupan iznos fonda za osobe sa invaliditetom za 2020. godinu od 1,7 milijardi dinara biti utrošen u skladu sa dogovorom 35 udruženja saveza osoba sa invaliditetom. Đorđević se u Palati Srbija sastao sa predstavnicima 34 saveza udruženja osoba sa invaliditetom, sa kojima je razgovarao o planovima za predstojeću godinu. On je najavio raspisivanje dva konkursa za raspodelu sredstava za poboljšanje položaja ove kategorije stanovništva, jedan stalni, u iznosu od 165 miliona dinara, i drugi programski za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, za koji je namenjeno 270 miliona dinara.

Za osobe sa invaliditetom 1,7 milijardi dinara u 2020.Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević najavio je danas da će ukupan iznos fonda za osobe sa invaliditetom za 2020. godinu od 1,7 milijardi dinara biti utrošen u skladu sa dogovorom 35 udruženja saveza osoba sa invaliditetom.

Đorđević se u Palati Srbija sastao sa predstavnicima 34 saveza udruženja osoba sa invaliditetom, sa kojima je razgovarao o planovima za predstojeću godinu.

On je najavio raspisivanje dva konkursa za raspodelu sredstava za poboljšanje položaja ove kategorije stanovništva, jedan stalni, u iznosu od 165 miliona dinara, i drugi programski za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, za koji je namenjeno 270 miliona dinara.

Uspostavili smo novo pravilo da sredstvima upravljamo zajednički, pri čemu je Ministarstvo tu da kontroliše ceo proces, uz poštovanje potreba saveza, objasnio je ministar, uz napomenu da je na sastanku bilo reči i o problemima sa kojima se susreću ove osobe, a jedan od njih je diskriminacija na radnom mestu.

Đorđević je predložio da im se otvori mogućnost da prijave kršenje radnih prava, besplatno, pozivom na broj 0800/300-307, dodajući da bi mogao da se vodi i poseban registar onih kompanija za koje se tokom inspekcijskog nadzora utvrdi da nisu poštovala ova prava.

Na taj način bismo pokazali da smo kao država krenuli u ozbiljnu borbu protiv ovog vida zloupotreba i da smo na strani osoba sa invaliditetom, zaključio je Đorđević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik