Za razvoj kapaciteta opština u Srbiji 21 milion dolara

Bez autora
Mar 03 2011

Agencija SAD za međunarodnu pomoć i razvoj počela danas program unapređenja kapaciteta lokalnih samouprava u Srbiji, vredan 21 milion dolara, koji će biti sproveden u narednih pet godina u 32 opštine. Prvi program podrške unapređenju lokalnih samouprava je počet i sproveden u okviru sporazuma o saradnji koji su u septembru prošle godine potpisali Vlada Srbije i ta misija. Danas počinje novo poglavlje u odnosima USAID-a i Srbije. Program opštinama u Srbiji pomoći će da bolje iskoriste resurse i privuku više investicija. USAID je za 10 godina u Srbiji sproveo različite razvojne programe vredne 765 miliona dolara.

Za razvoj kapaciteta opština u Srbiji 21 milion dolaraAgencija SAD za međunarodnu pomoć i razvoj počela danas program unapređenja kapaciteta lokalnih samouprava u Srbiji, vredan 21 milion dolara, koji će biti sproveden u narednih pet godina u 32 opštine.

Direktorka USAID-a Suzan Fric rekla je na otvaranju radionice radnog planiranja da je podrška unapređenju lokalnih samouprava prvi program počet i sproveden u okviru sporazuma o saradnji koji su u septembru prošle godine potpisali Vlada Srbije i ta misija.

"Danas počinje novo poglavlje u odnosima USAID-a i Srbije", rekla je ona i navela da će program opštinama u Srbiji pomoći da bolje iskoriste resurse i privuku više investicija.

Direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević rekla je da je USAID za 10 godina u Srbiji sproveo različite razvojne programe vredne 765 miliona dolara.

Prema njenim rečima, programima USAID-a, čiji je cilj unapređenje opštinskih kapaciteta, otvoreno je više od 13.200 radnih mesta u 470 preduzeća, a osnovane su i 32 kancelarije za lokalni razvoj.

Zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Beogradu Adriano Martins rekao je da su razvojni donatorski programi značajni jer se njihovim sprovođenjem šire znanja i iskustva donatora i međunarodnih partnera i unapređuju lokalni kapaciteti. "Programi su važni jer pomažu Srbiji da modernizuje administraciju na lokalnom i državnom nivou, privuče investicije i poboljša uslove života građana, a sve to doprineće i bržem procesu pridruženja EU", rekao je Martins.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik