Zabranjen uvoz 13 pošiljki hrane u RS

Bez autora
Jul 22 2019

Nadležne inspekcije Republike Srpske su u prvom polugodištu ove godine zabranile uvoz 33 pošiljke različitih proizvoda. Izvršeno je 58.378 kontrola različitih vrsta roba, od čega je 32.408 pošiljki hrane. Na osnovu rezultata analiza kod svega jedan odsto ispitivanih uzoraka, odnosno njih 33, utvrđeno je da ne ispunjavaju propisane parametre kvaliteta i zdravstvene ispravnosti, te je po tom osnovu zabranjen uvoz 13 pošiljki hrane, precizirali su u Inspektoratu RS. "Stopirano" je i sedam pošiljki igračaka, šest pošiljki materijala koji dolaze u kontakst sa hranom, jedna pošiljka sredstava za održavanje čistoće i šest pošiljki koje podliježu obaveznom fitosanitarnom pregledu - sjeme poljoprivrednog bilja, merkantilni krompir...

Zabranjen uvoz 13 pošiljki hrane u RSNadležne inspekcije Republike Srpske su u prvom polugodištu ove godine zabranile uvoz 33 pošiljke različitih proizvoda. Izvršeno je 58.378 kontrola različitih vrsta roba, od čega je 32.408 pošiljki hrane.

"Na osnovu rezultata analiza kod svega jedan odsto ispitivanih uzoraka, odnosno njih 33, utvrđeno je da ne ispunjavaju propisane parametre kvaliteta i zdravstvene ispravnosti, te je po tom osnovu zabranjen uvoz 13 pošiljki hrane", precizirali su u Inspektoratu RS.

"Stopirano" je i sedam pošiljki igračaka, šest pošiljki materijala koji dolaze u kontakst sa hranom, jedna pošiljka sredstava za održavanje čistoće i šest pošiljki koje podliježu obaveznom fitosanitarnom pregledu (sjeme poljoprivrednog bilja, merkantilni krompir...).

Izvršena je kontrola 4.452 pošiljke hrane za životinje, 5.338 pošiljki tečnih naftnih goriva, 9.211 pošiljke predmeta opšte upotrebe i hemikalija, te 6.969 pošiljki koje podliježu obaveznom fitosanitarnom pregledu (sjeme, sadni materijal, đubriva...).

Po osnovu nadzora u spoljnotrgovinskom prometu u budžet RS uplaćene su takse u ukupnom iznosu od 2.461.694 KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik