Zašto je "alfa romeo 4C" superautomobil

Bez autora
Mar 03 2011

Na 81. Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi, premijerno je predstavljen "alfa romeo 4C", koji po svojim performansama, čuvenom italijanskom dizajnu i tehničkoj superiornosti postavlja nove standarde u kategoriji kompaktnih sportskih vozila. Model 4C kupe je dvosed, sa pogonom na zadnjim točkovima i motorom u sredini, može se pohvaliti velikom agilnošću. Kompaktnost je postignuta zahvaljujući dimenzijama ovog kupea: rastojanje između točkova od 2,4 metra je idealno uklopljeno u automobil dužine četiri metra. Sportskom duhu doprinosi i prefinjena spoljašnja linija, koja je primenjena i u enterijeru.

Zašto je "alfa romeo 4C" superautomobilNa 81. Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi, premijerno je predstavljen "alfa romeo 4C", koji po svojim performansama, čuvenom italijanskom dizajnu i tehničkoj superiornosti postavlja nove standarde u kategoriji kompaktnih sportskih vozila.

Model 4C kupe je dvosed, sa pogonom na zadnjim točkovima i motorom u sredini, može se pohvaliti velikom agilnošću.

Kompaktnost je postignuta zahvaljujući dimenzijama ovog kupea: rastojanje između točkova od 2,4 metra je idealno uklopljeno u automobil dužine četiri metra. Sportskom duhu doprinosi i prefinjena spoljašnja linija, koja je primenjena i u enterijeru.

Novi "alfa romeo 4C" koristi tehnologiju i materijale koji potiču od modela "8C kompeticione": ugljenik, aluminijum, pogon na zadnjim točkovima, kao i tehnološka rešenja aktuelnih modela "Alfa Romea".

Benzinski motor 1750 turbo, sa direktnim ubrizgavanjem, omogućava razvijanje maksimalne brzine od preko 250 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km za manje od pet sekundi.

Karoserija je potpuno izgrađena od ugljenika, dok je u izradi zadnjeg rama i kutije menjača korišćen aluminijum. Rezultat je težina ispod 850 kg.

Ovaj 'super automobil' će se naći u prodaji u drugoj polovini 2012. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik