Zatvaranje tekućeg računa košta od 100 do 350 dinara

Bez autora
Sep 13 2011

Procedura promene tekućeg računa banke preko kojeg klijent prima platu je jednostavna. Potrebno je samo da se izmire sva dugovanja po tekućem računu, da se isplate zaostali čekovi i dug po kreditnoj kartici. Provizije za gašenje računa kreću se od 100 do 350 dinara, dok neke banke tu uslugu naplaćuju jedino ako je račun korišćen manje od šest meseci. Po pravilu, banke naplaćuju gašenje i mesečno održavanje računa, dok je otvaranje novog naloga besplatno. Tako u Rajfajzen banci provizija za zatvaranje iznosi 200 dinara, dok je otvaranje tekućeg računa bez naknade. U Banci Inteza likvidiranje računa tarifira se sa 100 dinara. Na raspolaganju su Osnovni i Inteza Hit tekući račun. Za Osnovni račun, naplaćuje se mesečno 100 dinara, a besplatno se dobija korišćenje Maestro debitne kartice i aktivacija elektronskih servisa. Inteza Hit košta 250 dinara, a nudi besplatnu Maestro debitnu karticu, dozvoljeno prekoračenje, trajni nalog...

Zatvaranje tekućeg računa košta od 100 do 350 dinaraProcedura promene tekućeg računa banke preko kojeg klijent prima platu je jednostavna.

Potrebno je samo da se izmire sva dugovanja po tekućem računu, da se isplate zaostali čekovi i dug po kreditnoj kartici. Provizije za gašenje računa kreću se od 100 do 350 dinara, dok neke banke tu uslugu naplaćuju jedino ako je račun korišćen manje od šest meseci.

Po pravilu, banke naplaćuju gašenje i mesečno održavanje računa, dok je otvaranje novog naloga besplatno. Tako u Rajfajzen banci provizija za zatvaranje iznosi 200 dinara, dok je otvaranje tekućeg računa bez naknade.

U Banci Inteza likvidiranje računa tarifira se sa 100 dinara. Na raspolaganju su Osnovni i Inteza Hit tekući račun. Za Osnovni račun, naplaćuje se mesečno 100 dinara, a besplatno se dobija korišćenje Maestro debitne kartice i aktivacija elektronskih servisa. Inteza Hit košta 250 dinara, a nudi besplatnu Maestro debitnu karticu, dozvoljeno prekoračenje, trajni nalog...

Zatvaranje računa u Eurobanci EFG košta 300 dinara. Najjeftinije je održavanje paketa Euro Plata, 160 dinara mesečno, koji podrazumeva i sms notifikaciju i e-banking. Ako se uz to doda lični bankar, Master kard gold sa putnim osiguranjem na koju se ne plaća članarina, te specijalna ponuda za štednju, dobija se paket Euro gold koji košta 400 dinara mesečno. Sosijete ženeral banka, ne naplaćuje ni otvaranje ni zatvaranje tekućeg računa.

Trošak koji klijent može da ima, ako je karticu koristio kraće od šest meseci, ide do 600 dinara. Vođenje računa zavisi od opcije, a kreće se od 120 dinara do 420 dinara za paket koji uključuje Viza klasik karticu. Klijenti mogu da se opredele da uz paket dobiju i karticu uz koju imaju obezbeđeno putno osiguranje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik