Ženeva: „Fijat 500 L“ glavna zvezda iz Srbije

Bez autora
Feb 08 2012

Sve je spremno za početak jednog od najprestižnijih auto-salona na svetu. Prva zvezda ovogodišnjeg, 82. po redu „Ženeva motor šoua“, koji se održava od 8. do 18. marta, bar što se Srbije tiče, biće svakako „fijat 500 L“. Ovaj lepotan će, odmah pošto se svetla velike pozornice na Ženevskom jezeru ugase, početi da se serijski proizvodi u fabrici „Fijat automobili Srbija“ u Kragujevcu. „FAS“ priprema za 6. mart, za kada je i najavljena zvanična pres prezentacija „šumadinca“, čarter let iz Beograda, koji će sasvim je sigurno, biti pretesan za sve one koji bi želeli da se nađu u njemu. Zasad su objavljeni osnovni tehnički podaci u vezi sa dimenzijom vozila. „Fijat 500 L“ sa petoro vrata i pet sedišta biće dug 4.140 mm, širok 1.770 mm i 1.660 mm visok. Kada je reč o komadnoj tabli ona podseća na rešenje već primenjeno u popularnoj „pandi“. Vozilo će biti opremljeno sa prednjim i bočnim vazdušnim jastucima uz elektronske sisteme (ABS i ESP).

Ženeva: „Fijat 500 L“ glavna zvezda iz SrbijeSve je spremno za početak jednog od najprestižnijih auto-salona na svetu.

Prva zvezda ovogodišnjeg, 82. po redu „Ženeva motor šoua“, koji se održava od 8. do 18. marta, bar što se Srbije tiče, biće svakako „fijat 500 L“. Ovaj lepotan će, odmah pošto se svetla velike pozornice na Ženevskom jezeru ugase, početi da se serijski proizvodi u fabrici „Fijat automobili Srbija“ u Kragujevcu.

Oprema

„FAS“ priprema za 6. mart, za kada je i najavljena zvanična pres prezentacija „šumadinca“, čarter let iz Beograda, koji će sasvim je sigurno, biti pretesan za sve one koji bi želeli da se nađu u njemu. Zasad su objavljeni osnovni tehnički podaci u vezi sa dimenzijom vozila. „Fijat 500 L“ sa petoro vrata i pet sedišta biće dug 4.140 mm, širok 1.770 mm i 1.660 mm visok.

Kada je reč o komadnoj tabli ona podseća na rešenje već primenjeno u popularnoj „pandi“. Vozilo će biti opremljeno sa prednjim i bočnim vazdušnim jastucima uz elektronske sisteme (ABS i ESP). „Fijat“ zasad ne saopštava cenu, ali ako se zna da je kao jednog od rivala torinski gigant označio „opel merivu“, nije teško zaključiti cenovni raspon, s obzirom na to da najjeftinija „meriva“ u Srbiji staje 13.833. evra.

Noviteti

Naravno, Ženeva je jedan od najznačajnijih salona automobila na svetu, pa će to svi giganti auto-industrije iskoristiti da predstave neki novitet, s kojim će na megdan na sve zahtevnije, probirljivije, ali i siromašnije tržište.

Svetlost dana ugledaće tako novi „ford B-maks“, „opel moka“, restilizovani „reno megan“, zatim bombasto najavljen „porše bokser“, ali i osvežen model BMV-e „H6“. Očekuje se i da „micubiši“ otkrije novog „autlendera“, a jedna od zvezda salona će biti i nova „Mercedesova“ - „A klasa“.

Iz Dajmlera će stići još jedan novitet, redizajnirani „smart for tu“, a svoje adute će pokazati i „Folksvagen“, “Tojota“, „Kija“, „Hjundai“.

„Zeleni“

Ipak, svi koji dođu u Ženevu, imaće o čemu da pričaju narednih meseci, jer auto-industrija, pritisnuta svetskom ekonomskom krizom, traži načine da „pregura teška vremena“.

Poseban deo auto-šoua u Ženevi biće posvećen „zelenim“ automobilima, kojih, kažu, nikada nije bilo više na jednom mestu.

Džej Lo promoterka

Svetska megazvezda Dženifer Lopez glavni je promoter „fijata 500L“! Uskoro se očekuje i promocija TV spota, u kojem se Lopezova vozi u ovom modelu. Zasad se ova diva može videti kako vozi „fijat 5oo“ i to u spotu za numeru „Papi“.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik