Zimovanje za celo društvo

Bez autora
Feb 08 2012

Savršen odmor je svakako onaj proveden s prijateljima. Iznajmljivanje kuće u koju može da se smesti celo društvo je uvek dobar izbor. Takva vrsta zimovanja je najčešće jeftina zbog deljenja troškova, a mnogi apartmani pored prenoćišta nude i polupansion. Cena noćenja u privatnom smeštaju na Kopaoniku, Staroj planini, Tari, Divčibarama i Goču kreće se od pet do 10 evra po osobi, a varira u zavisnosti od broja noćenja i toga koliko je osoba. Uvek je moguće iznajmiti luksuzni apartman u kome ćete se osećati i bolje nego u hotelu, ali ukoliko se odlučite za privatni smeštaj, sve više domaćinstava teže da im se gosti osećaju kao kod kuće, pa nude i uslugu polupansiona. Ukoliko se odlučite za zimovanje u najvećem ski-centru, cena privatnog smeštaja u centru skijališta u blizini hotela “Grand” je 10 evra po osobi. Međutim, dnevni ski-pas je na Kopaoniku skuplji u odnosu na druge ski-centre u Srbiji i iznosi 1.600 dinara za decu i 2.000 za odrasle. Vikendica na Kopaoniku, koja je dva kilometra od centra, košta oko 80 evra na dan.

Zimovanje za celo društvoSavršen odmor je svakako onaj proveden s prijateljima. Iznajmljivanje kuće u koju može da se smesti celo društvo je uvek dobar izbor.

Takva vrsta zimovanja je najčešće jeftina zbog deljenja troškova, a mnogi apartmani pored prenoćišta nude i polupansion.

Cena noćenja u privatnom smeštaju na Kopaoniku, Staroj planini, Tari, Divčibarama i Goču kreće se od pet do 10 evra po osobi, a varira u zavisnosti od broja noćenja i toga koliko je osoba. Uvek je moguće iznajmiti luksuzni apartman u kome ćete se osećati i bolje nego u hotelu, ali ukoliko se odlučite za privatni smeštaj, sve više domaćinstava teže da im se gosti osećaju kao kod kuće, pa nude i uslugu polupansiona.

Kopaonik

Ukoliko se odlučite za zimovanje u najvećem ski-centru, cena privatnog smeštaja u centru skijališta u blizini hotela “Grand” je 10 evra po osobi. Međutim, dnevni ski-pas je na Kopaoniku skuplji u odnosu na druge ski-centre u Srbiji i iznosi 1.600 dinara za decu i 2.000 za odrasle. Vikendica na Kopaoniku, koja je dva kilometra od centra, košta oko 80 evra na dan.
 
Stara planina

Stara planina je sve popularnije mesto za zimovanje. Vila “Babin zub” koja se nalazi u prelepom okruženju parka prirode Babin zub u selu Balta Berilovac, prima 10 osoba. U pitanju je poljoprivredno gazdinstvo koje gaji, proizvodi i služi domaću hranu. Cena smeštaja je 1.000 dinara po osobi, a polupansion se kreće od 1.650 do 1.750 dinara. Cena jednodnevnog ski-pasa na Staroj planini kreće se od 700 do 1.000 dinara.

Tara

Smeštaj u vikendici “Planinski vrh” koja se nalazi na Mitrovcu u izletničkom naselju Krnja Jela, staje svega 30 evra dnevno, a u nju staje čak osam osoba. Iako je grejanje na drva, vikendica je kompletno opremljena za prijatan odmor. Ukoliko dolazite automobilom, možete iznajmiti luksuzan smeštaj u podnožju planine uz obalu reke Drine. Noćenje u vili “Drini” za pet osoba iznosi 70 evra. Tara je pogodna za turiste jer je cena dnevnog ski-pasa 500 dinara.

Divčibare

Cena jednodnevnog smeštaja u apartmanu “Sun” koji može da primi pet osoba kreće se od 30 do 40 evra, u zavisnosti od dužine boravka. Kuća se nalazi između dve ski-staze na deset minuta hoda od centra i ima centralno grejanje. Cena dnevnog ski-pasa na Divčibarama je 500 dinara za decu i 600 za odrasle.
 
Goč

Planina Goč raspolaže ski-stazom dužine 1.500 metara, kao i sa dve manje staze dužine 250 metara, koje su idealne za malu decu i skijaše početnike. Goč je poznat i po jedinoj skakaonici u Srbiji, dužine 30 metara. Gostima je na raspolaganju ski-lift sedežnica kao i noćno skijanje. Na Goču možete naći najpovoljnije cene smeštaja kao i ski-pasa koji iznosi samo 300 dinara dnevno. Luksuzni smeštaj sa polupansionom u etno-kući “Horizont”, koja je smeštena na samom vrhu, iznosi 2.500 dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik