10.500 transportnih dozvola za Rusiju

Bez autora
Jan 17 2016

Pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije zadužen za drumski saobraćaj izjavio je da će prevoznicima iz Srbije u ovoj godini na rasplaganju biti 3.000 više transportnih dozvola za Rusiju nego prethodne godine.On je najavio da će taj broj rasti, i naveo da je tokom zasedanja Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, koji je održan ove nedelje u Beogradu, postignut dogovor o ukupno 10.500 transportnih dozvola za Rusiju.

Povećan kontigent transportnih dozvola za RusijuPomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije zadužen za drumski saobraćaj Saša Stojanović izjavio je danas da će prevoznicima iz Srbije u ovoj godini na rasplaganju biti 3.000 više transportnih dozvola za Rusiju nego prethodne godine.

Stojanović je najavio da će taj broj rasti, i naveo da je tokom zasedanja Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, koji je održan ove nedelje u Beogradu, postignut dogovor o ukupno 10.500 transportnih dozvola za Rusiju.

Takođe, kako je dodao, dogovorena je i liberalizacija tranzitnog prevoza kroz Rusiju od 1. januara 2017. godine.

Pomoćnik ministra je rekao da Srbiji za taj režim prevoza, odnosno tranzit, od 2017. godine neće biti potrebne dozvole za Rusiju.

Veoma smo zadovoljni time što je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na Potkomitetu za saobraćaj, nakon gotovo dvogodišnjeg rada, uspelo da pokrene to pitanje i poveća kontigent za naše prevoznike ka Rusiji, naglasio je Stojanović.

On je podsetio na to da je do sada sa Rusijom u bilateralnoj razmeni bilo 7.500 dozvola godišnje, od čega 6.500 bilateralnih dozvola za kamione sa ciradom i 1.000 za hladnjače.

Uspeli smo da na sastanku postignemo dogovor i o tome da se za svaku narednu godinu taj kontigent uveća za 3.000 bilateralnih dozvola, odnosno još 3.000 za tranzit, istakao je Stojanović.

Naši prevoznici će, kako je objasnio, umesto 7.500, imati 10.500 bilateralnih dozvola, što će zadovoljiti trenutne potrebe domaćeg tržišta.

Stojanović je naglasio da resorno ministarstvo želi da se u narednom periodu potpuno liberalizuje prevoz između Srbije i Ruske Federacije, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik