Adria Airways pripojila društvo STBE

Bez autora
Feb 05 2019

Adria Airways je pripojila društvo STBE. Radi se o tvrtki koja je, prema pisanji Siola, vlasnica robne marke Adria Airways. Njemački vlasnik 4K Invest to je navodno učinio zbog teške financijske situacije u Adriji. Drugim riječima, ovim potezom bilanca Adrije trebala bi biti zdravija. Primjerice, STBE je prošle godine temeljem ugovora od Adrije naplatila više od 630.000 eura autorskih naknada. Osim toga, stvorila je dodatnih 1,6 milijuna eura prihoda "izvan tržišta EU". S kim je radila, to nije vidljivo iz javno dostupnih izvora.

Adria Airways pripojila društvo STBEAdria Airways je pripojila društvo STBE, doznaju neslužbeno Finance. Radi se o tvrtki koja je, prema pisanji Siola, vlasnica robne marke Adria Airways. Njemački vlasnik 4K Invest to je navodno učinio zbog teške financijske situacije u Adriji.

Drugim riječima, ovim potezom bilanca Adrije trebala bi biti zdravija.

Primjerice, STBE je prošle godine temeljem ugovora od Adrije naplatila više od 630.000 eura autorskih naknada. Osim toga, stvorila je dodatnih 1,6 milijuna eura prihoda "izvan tržišta EU". S kim je radila, to nije vidljivo iz javno dostupnih izvora.

Tako je, uz upravljanje robnom markom, STBE ostvario prihod od oko 2,2 milijuna eura u roku od godinu dana.

Na manevre s robnom markom upozoravali su i revizori, objavio je Siol.net. Revizorica PricewaterhouseCoopersa (PwC) Hedvika Hribšek, koja je revidirala bilance Adrie za 2016. godinu, skrenula je pozornost na neobičnu prodaju robne marke krajem lipnja 2017. godine. Pritom nije odlučila podnijeti mišljenje s rezervom ili negativnim mišljenjem.

Manje od tri mjeseca kasnije, Hribšekova je napustila PwC. Nije pznato je li njezin odlazak povezan s revizijom poslovanja Adrije Airways.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik