Aerodrom Maribor: 1,7 milijuna eura gubitka u prvom kvartalu

Bez autora
May 27 2018

Aerodrom Maribor u prvom je kvartalu ostvario gubitak od 1,7 milijuna eura. Prihodi su se u spomenutom razdoblju povećali - na 705.000 eura. Najveći dio troškova predstavlja plaćanje mjesečne najamnine državi u iznosu od 95.000 eura, a takve obveze aerodrom sa samo 6.000 putnika godišnje teško može podnijeti. Kineski investitori to zasad nadomješćuju vlastitim sredstvima, no još uvijek nisu uspjeli realizirati pozitivni preokret na amriborskom aerodromu kojeg su najavljivali. Tvrde da je za to neophodno širenje uzletno-sletne staze kako bi aerodrom mogao prihvaćati i najveće zrakoplove.

Aerodrom Maribor: 1,7 milijuna eura gubitka u prvom kvartaluAerodrom Maribor u prvom je kvartalu ostvario gubitak od 1,7 milijuna eura. Prihodi su se u spomenutom razdoblju povećali - na 705.000 eura.

Najveći dio troškova predstavlja plaćanje mjesečne najamnine državi u iznosu od 95.000 eura, a takve obveze aerodrom sa samo 6.000 putnika godišnje teško može podnijeti.

Kineski investitori to zasad nadomješćuju vlastitim sredstvima, no još uvijek nisu uspjeli realizirati pozitivni preokret na amriborskom aerodromu kojeg su najavljivali.

Tvrde da je za to neophodno širenje uzletno-sletne staze kako bi aerodrom mogao prihvaćati i najveće zrakoplove.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik