Aerodrom Mostar proširuje terminalnu zgradu

Bez autora
Oct 17 2016

Aerodrom Mostar prvo je odredište za većinu putnika u Hercegovinu. Rim, Napulj, Bari tri su grada iz kojih redovno čarter-linijama putnici dolaze na područje Hercegovine. Kontrola aviona, prijem putnika, kao i njihovo usmjeravanje u sigurnim je rukama uposlenika Aerodroma Mostar. Prostor ovog aerodroma godinama je prvo što putnici vide prilikom dolaska. Zbog veće udobnosti putnika, a kako bi aerodrom bio što primamljiviji za prijem, u planu je rekonstrukcija terminalnog dijela. Prošle godine otvorena je linija prema Libanonu, a od ove otvoreno je i tržište Irske. Prilikom uvođenja novih linija, na aerodromu prate želje potencijalnih putnika. Nažalost, zbog finansijskih prepreka direktnih linija za neke dugoočekivane destinacije ne postoje.

Aerodrom Mostar proširuje terminalnu zgraduAerodrom Mostar prvo je odredište za većinu putnika u Hercegovinu. Rim, Napulj, Bari tri su grada iz kojih redovno čarter-linijama putnici dolaze na područje Hercegovine.

Kontrola aviona, prijem putnika, kao i njihovo usmjeravanje u sigurnim je rukama uposlenika Aerodroma Mostar.

Prostor ovog aerodroma godinama je prvo što putnici vide prilikom dolaska. Zbog veće udobnosti putnika, a kako bi aerodrom bio što primamljiviji za prijem, u planu je rekonstrukcija terminalnog dijela, javlja Naša TV.

Prošle godine otvorena je linija prema Libanonu, a od ove otvoreno je i tržište Irske. Prilikom uvođenja novih linija, na aerodromu prate želje potencijalnih putnika. Nažalost, zbog finansijskih prepreka direktnih linija za neke dugoočekivane destinacije ne postoje.

Potencijal aerodroma je velik. To potvrđuje i brojka od 80.000 putnika na godišnjem nivou. Iako je svim putnicima koji ovdje slete sve osigurano, neophodna su daljnja ulaganja zbog velike potrebe za rekonstrukcijom postojeće infrastrukture, ali i stvaranja pretpostavki za širenje tržišta odnosno uvođenja novih odredišta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik