Austrian Airlines drastično smanjuje promet prema Hrvatskoj

Bez autora
Sep 22 2020

Austrijska nacionalna kompanija objavila je svoj red letenja za listopad. Kompanija će do sredine listopada prometovati prema tri hrvatske zračne luke; Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.

Kako je Croatian Aviationu potvrđeno iz ove aviokompanije, zbog ograničenja u putovanju kompanija je ipak odlučila smanjiti broj tjednih letova prema Hrvatskoj te ranije završiti s prometovanjem prema Splitu. Podsjećamo, Austrian je ove ljetne sezone pokrenuo liniju Beč - Zadar koja je bila u prometu do sredine rujna. Pandemiji unatoč, u kompaniji su zadovoljni rezultatima ove linije i planiraju nastaviti prometovati na istoj i u ljetnoj sezoni 2021. godine.

Linija Beč - Split u ljetnom redu letenja prometovala je 6 puta tjedno, svakog dana osim utorka. Iako je Austrian planirao prometovati na ovoj liniji kroz cijeli listopad, zbog restrikcija i niske potražnje zadnji let bit će ranije nego što je to bilo planirano - 10. listopada. Od 01. do 10. listopada linija Beč - Split bit će u prometu tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom u popodnevnim satima.

Linija Beč - Dubrovnik također je prometovala 6 puta tjedno u ovoj ljetnoj sezoni. Ista će biti u prometu do samog kraja ljetnog reda letenja - 23. listopada.

od 02. do 05. listopada najavljena su četiri leta tjedno, ponedjeljkom, petkom, subotom i nedjeljom,

od 11. do 18. listopada najavljena su dva leta tjedno, petkom i nedjeljom,

od 19. do 23. listopada najavljena su dva leta tjedno, ponedjeljkom i nedjeljom.

Austrian najavljuje promjene i na liniji Beč - Zagreb. Iako je ova linija trebala prometovati šest puta tjedno u rujnu, kompanija je zbog slabe potražnje vrlo često otkazivala određene polaske. Iz tog je razloga došlo do redukcije u broju tjednih letova na liniji pa će Austrian povezivati Beč i Zagreb četiri puta tjedno u listopadu, svakog ponedjeljka, srijede, petka i nedjelje. Letovi su najavljeni u popodnevnim satima.

Austrian je u ljetnom redu letenja prethodnih godina prometovao prema Splitu i Dubrovniku svakodnevno, koristeći često svoje najveće zrakoplove iz Airbus obitelji (A321), dok je na liniji Beč - Zagreb prometovao i do 3 puta dnevno. Jedina linija koja bi u ovogodišnjem zimskom redu letenja trebala biti u prometu jest upravo Beč - Zagreb, no broj tjednih letova još uvijek nije siguran pa ćemo plan aviokompanije za ovu liniju u zimskim mjesecima objaviti sredinom listopada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik