Autobus budućnosti koji "opkoračuje" saobraćajnu traku

Bez autora
May 26 2016

Verovatno će jednog dana u bliskoj budućnosti nepregledne kolone vozila ostati stvar prošlosti, ukoliko se ova kineska zanimljiva ideja "opkoračajućeg" autobusa bude sprovela u stvarnost.Svake godine na ulice Kine izađe novih 20 miliona vozača, što stvara nepodnošljive gužve i zagađenje vazduha. Ovo novo idejno i zanimljivo rešenje za gradske ulice možda će predstavljati javni prevoz budućnosti.

Autobus budućnosti koji "opkoračuje" saobraćajnu trakuVerovatno će jednog dana u bliskoj budućnosti nepregledne kolone vozila ostati stvar prošlosti, ukoliko se ova kineska zanimljiva ideja "opkoračajućeg" autobusa bude sprovela u stvarnost.

Svake godine na ulice Kine izađe novih 20 miliona vozača, što stvara nepodnošljive gužve i zagađenje vazduha. Ovo novo idejno i zanimljivo rešenje za gradske ulice možda će predstavljati javni prevoz budućnosti.

Ovi kineski autobusi za gradski prevoz "Transit Elevated Bus" će se po idejnom projektu kretati iznad ostalih učesnika u saobraćaju što bi moglo biti revolucionarno rešenje u saobraćaju odnosno gradovima koji imaju saobraćajne kolapse.

Učesnici Sajma visoke tehnologije u Pekingu mogli su da se upoznaju sa funkcionisanjem futurističkog autobusa. On radi po principu da "opkoračuje" saobraćajnu traku i samim tim njegovo kretanje ne zavisi od gužvi i od broja vozila koja se nalaze na saobraćjnoj traci.

Ovaj futuristički autobus bio bi dugačak 60 metara, primao bi 1.200 putnika i radio na struju, a jeftinija je opcija od metroa jer ne uključuje kopanje ispod površine zemlje.

Nekoliko kineskih gradova već je uzelo u razmatranje ovo neverovatno i zanimljivo rešenje, a pekinška kompanija " Transit Explore Bus" izgradiće model ovog autobusa dok je u planu i testiranje u gradu Qinhuangdao, u provinciji Hebei, u drugoj polovini 2016. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik