Avio-gigant popustima udvostručio profit

Bez autora
Feb 01 2016

Irski niskotarifni avio-prevoznik Rajaner saopštio je da je više nego udvostručio neto proifit u trećem kvartalu zahvaljujući snažnom povećanju broja putnika. Rajaner je najavio program otkupa akcija u vrednosti 800 miliona evra.Dobit Rajanera posle oporezivanja skočila je 110 odsto na 103 miliona evra u kvartalu završenom u decembru 2015, u odnosu na 49 miliona evra u istom periodu godinu dana ranije, navodi se u saopštenju kompanije. Promet putnika porastao je za petinu na 25 miliona ljudi.

Avio-gigant popustima udvostručio profitIrski niskotarifni avio-prevoznik Rajaner saopštio je da je više nego udvostručio neto proifit u trećem kvartalu zahvaljujući snažnom povećanju broja putnika. Rajaner je najavio program otkupa akcija u vrednosti 800 miliona evra (866 miliona dolara).

Dobit Rajanera posle oporezivanja skočila je 110 odsto na 103 miliona evra u kvartalu završenom u decembru 2015, u odnosu na 49 miliona evra u istom periodu godinu dana ranije, navodi se u saopštenju kompanije, koje prenosi agencija AFP.

Promet putnika porastao je za petinu na 25 miliona ljudi.

Avio-kompanija sa sedištem u Dablinu poručila je da će investitorima vratiti 800 miliona evra putem otkupa akcija i dodala da je povećala profitabilnost i poboljšala tokove gotovine.

Prema navodima Rajanera, promotivnim cenama i velikim popustima nadoknađena je slabija tražnja posle smrtonosnih terorističkih napada u Parizu prošlog novembra.

"Nakon snažne prve polovine trećeg kavrtala zabeležili smo slabiju prodaju i broj rezervacija neposredno posle terorističkih napada u Parizu u Briselu", kaže generalni direktor Rajanera, Majkl O'Liri, i dodaje da je kompanija odmah reagovala na to uvođenjem promotivnih cena i popusta kako bi podstakla dvocifren rast prometa.

Kompanija je navela da je skromno sniženje cena karata nadoknadila uštedama u troškovima poslovanja, za šta je u najvećoj meri zaslužan sunovrat cena nafte, prenela je agencija AFP.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik