Aviokompanije pune dubrovačke kapacitete

Bez autora
Apr 16 2024

Kroz Dubrovačku zračnu luku prvi put ove godine trebao bi proći rekordan broj putnika - više od tri milijuna.

I dok će grad na vrhuncu sezone biti povezan sa 70-ak odredišta, iskorak su zimske linije - dio aviokompanija prometovat će cijele godine.

Otkako je počeo ljetni red letenja, Dubrovnik je živnuo - u gradu je ovih dana gotovo 11.000 turista. Prednjače Britanci, Francuzi, Amerikanci.

- Došli smo zbog dobrih aviolinija, čuli smo da je ljeti mnogo turista pa smo htjeli izbjeći gužve i velike vrućine. Sada u miru možemo sve obići, ugodno je, rekla je turistica iz Londona.

Istodobno jedan od najvećih niskotarifnih prijevoznika u Zračnoj luci Ruđer Bošković otvorio je svoju treću bazu u Hrvatskoj - no ključno je što će prometovati i zimi. Jer fokus je na održivom turizmu - odnosno disperziji gostiju na pred i posezonu.

- U travnju već se vidi da je to značajnije povećanje broja turista u Dubrovniku. To možemo zahvaliti tom dogovoru sa Ryanairom. Ne možemo više gađat te špice sezone, gađamo ramena sezone, zimskog turizma jer za to postoji prostor, rekao je Viktor Šober, direktor Zračne luke Dubrovnik.

U suradnji s turističkom zajednicom organiziraju se sportske i gastromanifestacije. Nudi se autohtono i lokalno.

- Jako su oduševljeni, vole probat nešto novo što nemaju priliku probat u drugim zemljama. Kad dođu u Dubrovnik probaju tradicionalno, dalmatinsko dubrovačko, rekao je Dražen Galić, voditelj restorana.

Popunjenost zrakoplova niskotarifnog prijevoznika trenutačno je 80 posto. Gosti koji njime putuju dobri su potrošači.

- Ljudi su postali osviješteni, kupuju se karte nešto jeftinije zato taj dio novca troše u destinaciji restoranu, bolji hotel, bilo koja druga uslužna djelatnost koju destinacija nudi, rekao je direktor Zračne luke Dubrovnik.

Već sada održavaju se koordinacijski sastanci za zimu - kako turiste ne bi dočekale zatvorene trgovine i restorani.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik