Bh. državljanima dopušten tranzit preko Hrvatske do Neuma

Bez autora
Jun 29 2020

Granična policija Bosne i Hercegovine saopćila je da je zaprimila informaciju od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske da je dopušten tranzit državljanima BiH koji putuju u Neum preko Hrvatske.

- Obavještavamo sve građane da prate službene informacije mjerodavnih institucija, a sve informacije o uvjetima i prelascima državne granice možete pronaći i na službenoj Instagram stranici Granične policije BiH, kao i na službenoj stranici Granične policije BiH, kako se ovakve dezinformacije ubuduće ne bi pojavljivale - navodi se u saopćenju Granične policije BiH.

Iz Granične policije podsjećaju da je odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 25. juna propisano da su državljani BiH koji odlaze u Republiku Hrvatsku dužni boraviti u samoizolaciji u vlastitom domu ili drugom odgovarajućem prostoru u trajanju od 14 dana od dana ulaska u Republiku Hrvatsku.

Mjera samoizolacije ne primjenjuje se na putnike koji prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku tranzitiraju kroz BiH, Kosovo, Republiku Srbiju i Sjevernu Makedoniju, stoji u priopćenju, prenosi Fena.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik