BiH i Kina ukidaju vize

Bez autora
Jun 20 2017

Savjet ministara BiH utvrdio je na jučerašnjoj telefonskoj sjednici prijedlog osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma sa vladom Kine o međusobnom ukidanju viza.Ovim sporazumom državljani BiH i Kine, nosioci važećih biometrijskih pasoša, biće oslobođeni obaveze pribavljanja vize za ulazak, izlazak, boravak ili tranzit preko teritorija druge ugovorne strane u periodu od 30 dana. Ministri su donijeli i odluku kojom se omogućava ulazak i boravak na teritoriji BiH, bez obaveze pribavljanja vize, nosiocima važećih putnih isprava Saudijske Arabije.

BiH i Kina ukidaju vizeSavjet ministara BiH utvrdio je na jučerašnjoj telefonskoj sjednici prijedlog osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma sa vladom Kine o međusobnom ukidanju viza.

Ovim sporazumom državljani BiH i Kine, nosioci važećih biometrijskih pasoša, biće oslobođeni obaveze pribavljanja vize za ulazak, izlazak, boravak ili tranzit preko teritorija druge ugovorne strane u periodu od 30 dana. Ministri su donijeli i odluku kojom se omogućava ulazak i boravak na teritoriji BiH, bez obaveze pribavljanja vize, nosiocima važećih putnih isprava Saudijske Arabije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik