Broj putnika na Aerodromu Nikola Tesla smanjen za 94,6 odsto

Bez autora
Jul 19 2020

Ograničenja putovanja, koja su mnoge zemlje uvele, prouzrokovala su, u drugom kvartalu 2020. godine, gotovo potpuni prekid operacija na beogradskom aerodromu.

Kompanija "VINCI airports", matična grupacija kompanije "Belgrade airport" koja upravlja Aerodromom Nikola Tesla Beograd, predstavila je rezultate saobraćaja za drugi kvartal (april-jun).

Broj putnika na Aerodromu Nikola Tesla Beograd u drugom kvartalu 2020. godine smanjen je za 94,6 odsto, a samo u junu broj putnika je bio niži za 88,5 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Tim povodom, generalni direktor kompanije Belgrade Airport, Fransoa Berizo izjavio je:

"Avio-saobraćaj je na globalnom nivou jedna od najteže pogođenih industrija pandemijom koronavirusa, pa je smanjenje saobraćaja u drugom kvartalu očekivano, a posledice po poslovanje će biti dugoročne. Tokom juna, avio-kompanije su sa beogradskog aerodroma postepeno obnovile letove ka ukupno 53 destinacije, od više od 100 destinacija koliko je uobičajeno u ovom periodu. Do sredine jula, obnovljeni su letovi ka dodatne 23 destinacije, ali se situacija menja svakodnevno."

On je dodao i da je beogradski aerodrom u potpunosti spreman za prihvat svih putnika i avio-kompanija.

"Od kada je 18. maja započela postepena obnova redovnog putničkog avio-saobraćaja, na Aerodromu Nikola Tesla Beograd primenjene su odgovarajuće procedure i mere koje će, uz sanitarne mere koje primenjuju avio-kompanije, osigurati bezbednost svih putnika, partnera i zaposlenih. Ključni zadatak je, da zajedno sa avio-kompanijama, vratimo poverenje putnika u letenje. Nadamo se da će se, u zavisnosti od razvoja epidemiološke situacije i međunarodnih i domaćih propisa, putovanje u doglednoj budućnosti ponovo donekle normalizovati", zaključio je Berizo.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik