Centrotrans Eurolines planira investicije od oko 4 miliona KM

Bez autora
Jan 14 2016

Kompanija "Centrotrans Eurolines" 2015. godinu završila je s pozitivnim rezultatom, a u ovoj godini planiran je rast svih paramatara te investicije od oko četiri miliona KM. Direktor "Centrotrans Eurolinesa" je kazao da su tokom 2015. imali trend rasta u svim oblastima - prihod je veći šest posto, broj pređenih kilometara tri posto, a broj prevezenih putnika povećan je za 11 posto. Naveo je da su u radni odnos primili 86 novih radnika. Ova kompanija je u 2015. nabavila 18 novih i polovnih autobusa koji su koštali više od dva miliona KM. S obzirom na to da je u prethodnoj godini došlo do smanjenja cijena u prigradskom i međugradskom saobraćaju, povećan je broj korisnika usluga ove kompanije.

Centrotrans Eurolines planira investicije od oko 4 miliona KMKompanija "Centrotrans Eurolines" 2015. godinu završila je s pozitivnim rezultatom, a u ovoj godini planiran je rast svih paramatara te investicije od oko četiri miliona KM.

Direktor "Centrotrans Eurolinesa" Safudin Čengić na godišnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu je kazao da su tokom 2015. imali trend rasta u svim oblastima - prihod je veći šest posto, broj pređenih kilometara tri posto, a broj prevezenih putnika povećan je za 11 posto.

Naveo je da su u radni odnos primili 86 novih radnika. Ova kompanija je u  2015. nabavila 18 novih i polovnih autobusa koji su koštali više od dva miliona KM.

S obzirom na to da je u prethodnoj godini došlo do smanjenja cijena u prigradskom i međugradskom saobraćaju, povećan je broj korisnika usluga ove kompanije.

- "Centrotrans Eurolines" danas u javnom prijevozu putnika na području Kantona Sarajevo saobraća s 88 autobusa i za tu vrstu prijevoza angažovana su 154 radnika. Kompanija na  području Kantona Sarajevo održava 44 linije, 28 kantonalih 16 federalnih, koje su integrisane u sistem javnog gradsko - prigradskog prijevoza - kazao je Čengić i naglasio da "Centrotrans Eurolines" sa 12 minibusa održava 32 posto padinskih linija.

Kompanija je, po njegovim riječima, nastavila s uvođenjem dodatnih usluga kao što su besplatan internet na međunarodnim linijama tokom cijelog putovanja i informacioni displeji u gradskim autobusima koji putnicima daju informacije o stajalištima, servisnim i drugim informacijama.

Čengić je dodao da je značajne rezultate ostvario i "Centrotours", koji posluje unutar "Centrotrans Eurolinesa". Kao oficijelni prijevoznik reprezentacija Bosne i Hercegovine, "Centrotours" je organizirao brojna putovanja unutar i van BiH, kako za sportske ekipe tako i navijačke grupe.

U prethodnoj godini uspješno je realizovan projekt Turska 2015. gdje je direktnim chartet letovima iz Sarajeva u Turskoj ljetovalo više od 2.000 klijenata.

Čengić je kazao da i u  ovoj godini planiraju da svi parametri poslovanja budu veći, a investicije od oko četiri miliona KM najvećim dijelom se odnose na kupovinu autobusa, odnosno modernizaciju voznog parka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik