Croatia Airlines i Sabre proširili poslovnu suradnju

Bez autora
Aug 13 2019

Croatia Airlines i Sabre Corporation, vodeći pružatelj tehnologijskih usluga u globalnome putničkom sektoru, danas su produljili višegodišnje partnerstvo. Hrvatski nacionalni avioprijevoznik posljednje je četiri godine koristio Sabreove proizvode za upravljanje prihodima i tarifama, a u sklopu ugovora o produljenju poslovne suradnje počet će koristiti Sabreov AirVision Revenue Optimizer, vodeće rješenje za optimizaciju prihoda u zrakoplovnoj industriji. Određivanje cijene proizvoda jedna je od najvažnijih odluka avioprijevoznika na današnjem užurbanom i vrlo konkurentnom zrakoplovnom tržištu. Sabreovo rješenje za optimizaciju prihoda kompaniji omogućuje cjelovit pristup predviđanju, analizi i optimizaciji izvora prihoda i to pregledom ukupnih prihoda za svaki let, svako tržište te svaki datum putovanja u stvarnom vremenu.

Croatia Airlines i Sabre proširili poslovnu suradnjuCroatia Airlines i Sabre Corporation, vodeći pružatelj tehnologijskih usluga u globalnome putničkom sektoru, danas su produljili višegodišnje partnerstvo.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik posljednje je četiri godine koristio Sabreove proizvode za upravljanje prihodima i tarifama, a u sklopu ugovora o produljenju poslovne suradnje počet će koristiti Sabreov AirVision Revenue Optimizer, vodeće rješenje za optimizaciju prihoda u zrakoplovnoj industriji.

Određivanje cijene proizvoda jedna je od najvažnijih odluka avioprijevoznika na današnjem užurbanom i vrlo konkurentnom zrakoplovnom tržištu. Sabreovo rješenje za optimizaciju prihoda kompaniji omogućuje cjelovit pristup predviđanju, analizi i optimizaciji izvora prihoda i to pregledom ukupnih prihoda za svaki let, svako tržište te svaki datum putovanja u stvarnom vremenu. Proizvod je namijenjen optimizaciji postojeće infrastrukture avioprijevoznika i upravljanju podatkovnim silosima, kojima kompanija raspolaže.

Srž holističke tehnologije jest Revenue Optimizer, rješenje za upravljanje prihodima u stvarnom vremenu, koje preko pametne podrške procesu odlučivanja preporučuje dostupnost proizvoda tako što segmentira i predviđa korisničke odluke na temelju potražnje i kompetitivne inteligencije. Prema Sabreovim istraživanjima, Revenue Optimizer može povećati prihode do pet posto i značajno smanjiti vrijeme obrade letova).

Revenue Optimizer nudi analizu podataka u realnom vremenu jednostavnom integracijom s bazama podataka, troškovima i rješenjima za optimizaciju određivanja cijena. Rješenju je komplementaran Sabreov AirVision Revenue Integrity, koji avioprijevozniku omogućuje dodatne prihode tako što ograničava izradu problematičnih rezervacija i olakšava njihovo uočavanje, čime se povećava iskoristivost putničkih sjedala u zrakoplovima.

- Iznimno smo posvećeni ostvarenju vrhunskoga putničkog iskustva, a to znatno lakše možemo ostvariti ako nam je bilanca stabilna - kaže Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.

- Ključno je zaštititi prihode određivanjem odgovarajućih cijena i povećanjem broja prodanih sjedala. Sabreova vrhunska rješenja za optimizaciju prihoda veoma su važna za ostvarenje tog cilja i pružaju nam izniman uvid u korisničku potražnju, konkurentsko okružje i mnoge druge čimbenike.

- Nije tajna da je komercijalno zrakoplovstvo izrazito konkurentna poslovna grana te da su marže vrlo male - kaže Alessandro Ciancimino, potpredsjednik Uprave za prodaju Sabre Travel Solutions za Europu.

- Za dugoročni uspjeh avioprijevoznika važno je iskoristiti svaku mogućnost za pametno povećanje prihoda. Oduševljeni smo što će Croatia Airlines i dalje koristiti naše vodeće rješenje za optimizaciju prihoda kako bi poticala svoj budući rast.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik