Croatia Airlines otvara liniju Osijek-München

Bez autora
Sep 26 2021

Predstavnici osječke Zračne luke i Croatia Airlinesa u četvrtak su potpisali ugovor o uspostavi međunarodne putničke linije Osijek-München, što je prva međunarodna linija "Croatia Airlinesa" iz te zračne luke.

Letovi za München za sada su dogovoreni za razdoblje od 15. studenoga 2021. do 14. siječnja 2022. godine, a na liniji će prometovati zrakoplov Dash 8-Q400, čiji je kapacitet 76 sjedala.

Direktor osječke Zračne luke Ivan Kos izvijestio je da letovi počinju od 15. studenog, ponedjeljkom i petkom, a danas službeno počinje i prodaja karata. Cijena će se kretati od 129 eura.

"Vjerujem kako je uspostava suradnje s Croatia Airlinesom samo prvi korak u nizu drugih letova, jer intenzivno razmišljaju i o drugim destinacijama. Odabrali smo München jer je to veliko europsko središte koje omogućuje povezivanje s drugim europskim destinacijama, poput Amsterdama, Pariza ili Londona, pa će građani istočne Hrvatske imati vezu s cijelom Europom", rekao je Kos.

Predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić istaknuo je kako je ovo prvi put da CA ima međunarodni let iz osječke Zračne luke.

Smatra kako će to stanovnicima Slavonije omogućiti povezanost s cijelim svijetom, jer je preko Münchena moguće letjeti na sve kontinente, a nada se da će projekt postati cjelogodišnji.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić rekao je kako će probni letovi za München trajati dva mjeseca, ali u županiji žele da se linija zadrži tijekom cijele godine, kao i otvaranje novih.

Najavio je kako uskoro počinje obnova i modernizacija zgrade putničkog terminala vrijedna oko 50 milijuna kuna, čime će se osječka zračna luka pripremiti za kvalitetnije korištenje i prometovanje.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić ocijenio je kako aktivnosti poput otvaranja linije Osijek-München omogućuju da Osijek postane regionalni prometni centar, dodavši kako investitore, s kojima se razgovara o potencijalnom dolasku u Industrijsku zonu Nemetin, zanima prometna povezanost Osijeka s ostatkom Hrvatske i Europe.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik