Croatia Airlines ovog tjedna daje ponudu za bazu u Ljubljani

Bez autora
Jun 22 2020

Croatia Airlines će ovoga tjedna ponuditi slovenskoj vladi da otvori bazu u Ljubljani, za koju traži državne poticaje, piše portal Exyuaviation.

Prema pisanju slovenskog dnevnika "Delo", avio-operater Fraport Slovenija izrazio je interes za to da Croatia Airlines iz prijestolnice Slovenije leti za Beč, Skoplje, Prag i Kopenhagen. Hrvatski nacionalni avio-prijevoznik navodno razmatra mogućnost da stacionira jedan ili dva Dash 8 aviona u Ljubljani.

Prema tvrdnjama iz slovenskog Ministarstva infrastrukture, o uvjetima pod kojima bi Croatia Airlines mogla uvesti letove iz Ljubljane je već razgovarano a konačna ponuda očekuje se tijekom tjedna.

Fraport Slovenija također je zatražio od vlade da ponudi poticaje za sve strane avio-prijevoznike koji lete iz Ljubljane.

"Avio-kompanijama bi trebalo ponuditi državne poticaje. U početku, to bi moglo biti do 10 eura po putniku, na primer. Pomoću takvih poticaja, mogli bismo privući turiste", kazao je generalni direktor ljubljanskog aerodroma Zmago Skobir.

Skobir je izrazio zabrinutost da bi neki avio-prijevoznici mogli prekinuti s letovima prema Ljubljani preko zime jer veliki broj putnika otkazuje karte u posljednjem trenutku zbog trenutnih propisa o karanteni prilikom ulaska u Sloveniju iz više država.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik