EK pozitivno o planu restrukturiranja Jadroplova

Bez autora
Dec 23 2017

Europska komisija je izvijestila da se Plan restrukturiranja Jadroplova može pozitivno ocijeniti, sukladno propisima i zakonima važećim u Europskoj uniji. Društvo očekuje da će konačan plan restrukturiranja biti upućen u službenu notifikaciju tijekom siječnja 2018. godine. Prema dostupnim informacijama, uprava tvrtke koja je u 70-postotnom državnom vlasništvu, predviđa nekoliko opcija za ulazak strateškog partnera, od privatizacije prodajom dionica do ulaska postupkom dokapitalizacije tvrtke. Prošle je godine u dva je navrata, provedeno smanjenje temeljnog kapitala tvrtke, najprije s 589 milijuna na 343,7 milijuna kuna, a potkraj 2016. na 180 milijuna kuna.

EK pozitivno o planu restrukturiranja JadroplovaEuropska komisija je izvijestila da se Plan restrukturiranja Jadroplova može pozitivno ocijeniti, sukladno propisima i zakonima važećim u Europskoj uniji. Društvo očekuje da će konačan plan restrukturiranja biti upućen u službenu notifikaciju tijekom siječnja 2018. godine.

Prema dostupnim informacijama, uprava tvrtke koja je u 70-postotnom državnom vlasništvu, predviđa nekoliko opcija za ulazak strateškog partnera, od privatizacije prodajom dionica do ulaska postupkom dokapitalizacije tvrtke.

Prošle je godine u dva je navrata, provedeno smanjenje temeljnog kapitala tvrtke, najprije s 589 milijuna na 343,7 milijuna kuna, a potkraj 2016. na 180 milijuna kuna.

Nominalna vrijednost dionice tako je s 360 skliznula na 110 kuna. Time je stvoren teren za veći interes potencijalnih ulagača nego što je iskazan na javnom natječaju provedenom prije dvije godine, kada nije zaprimljena niti jedna obvezujuća ponuda.

Dionice Jadroplova (ZSE:JDPL-R-A) jučer su zaključile na razini od 27 kuna i od početka godine bilježe pad od 36,6 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik