Elektronske vinjete u Sloveniji uvest će slovački Skytoll

Bez autora
May 11 2021

Napokon je poznat dobavljač elektroničkog vinjetskog sistema za osobna vozila u Sloveniji. To će biti slovačka tvrtka Skytoll nakon što je državna revizijska komisija potvrdila odluku Darsa koji je prije gotovo četiri mjeseca za izgradnju e-vinjeta odabrao ovu kompaniju.

Na odluku su se žalili neizabrani ponuđači Iskratel iz Kranja i tvrtka Marand, ali nisu uspjeli.

- Kao klijent, Dars je postupio korektno kad je odbio ponude Iskratela i Maranda, napominje Državna revizijska komisija u opsežnoj reviziji.

Glavni prigovor Marande da slovački Skytoll nema odgovarajuću referencu za izradu elektroničkih vinjeta neutemeljena je, prema komisiji.

- Državna revizijska komisija jasno je izjavila da je naručilac ispravno uzeo u obzir referentnu potvrdu referentnog naručioca, tako da je stvar gotovo u potpunosti riješena", objasnio je Samo Červek iz Državne revizijske komisije za TV Slovenija.

U Darsu su zadovoljni odlukom, ali postoji znatan vremenski zaostatak, te je upitno hoće li uvođenje e-vinjeta biti ove godine.

- Učinit ćemo sve da se to dogodi na vrijeme. Naravno, moramo uzeti u obzir da je rok do 1. prosinca bio postavljen pod pretpostavkom da će ugovor biti potpisan do 1. ožujka ove godine. Zbog zahtjeva za reviziju, akumulirali smo tromjesečno kašnjenje, a trenutno je teško odgovoriti da li će to ili ne utjecati na tok projekta, a naša je želja da ga što prije uspostavimo, rekao je Valentin Hajdinjak, predsjednik uprave Darsa.

Podsjetimo, najjeftiniju ponudu podnio je kranjski Iskratel, koju je Dars odbio zbog neovlaštene promjene potvrde o referencama, drugi Skytoll ponudio je nešto manje od 16 milijuna eura. Najskuplji Telekom u konzorciju s Marandom, Poštom Slovenije i austrijskim Kapšem eliminiran je upravo zbog visoke cijene.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik