Er Srbija naredne 4 godine leti ka 10 destinacija sa aerodroma u Nišu i Kraljevu

Bez autora
Nov 30 2023

Er Srbija naredne 4 godine leti ka 10 destinacija sa aerodroma u Nišu i Kraljevu

Postupak javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača koji će u naredne četiri godine obavljati avio-prevoz na ukupno 10 linija u javnom interesu sa aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu i "Morava" u Kraljevu je završen, a izabrani ponuđač je "Er Srbija", izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić u jutarnjem programu na televiziji Prva.

On je naveo da će sa "Er Srbijom" biti zaključen okvirni sporazumi na period od četiri godine u okviru koga će se potpisivati pojedinačni ugovori i dodao da je, u skladu sa ugovorom, avio-prevozilac u obavezi da otpočne letove od 1. januara sledeće godine.

"Potpisivanjem okvirnog sporazuma i ugovora građani će moći da blagovremeno kupe karte za planirana putovanja", istakao je Vesić.

Kako je naveo, radi održavanja kontinuiteta saobraćajne povezanosti, koja je od velikog značaja za privredni i društveni razvoj južne, istočne Srbije, Šumadije i zapadne Srbije, predmet javne nabavke su linije koje su prethodnom odlukom proglašene za linije u javnom interesu.

"Za razliku od prethodnih godina kada su ugovori sklapani na period od dve godine sada će se potpisati okvirni sporazumi na period od četri godine", rekao je Vesić.

Naveo je da su sa aerodroma "Morava" u Kraljevu planirane linije ka Istanbulu, Solunu i Tivtu, a sa aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu ka Frankfurtu (Han), Ljubljani, Kelnu, Istanbulu, Beogradu, Atini i Tivtu.

Vesić je rekao da će se u narednom periodu razmotriti pitanje uvođenja komercijalnih linija sa aerodroma u Nišu i Kraljevu radi što bolje povezanosti građana i privrednog razvoja regiona i dodao da vrednost okvirnih sporazuma za četiri godine iznosi četiri milijarde dinara, odnosno, milijarda po godini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik