Er Srbija zabeležila značajne operativne rezultate u prvoj polovini 2017.

Bez autora
Jul 24 2017

Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, danas je objavila operativne rezultate za prvu polovinu 2017. godine, sa porastom u svim ključnim operativnim pokazateljima u odnosu na prošlu godinu. Avio-kompanija je prevezla 1,12 miliona putnika tokom prvih šest meseci 2017. što predstavlja povećanje od 3 odsto u odnosu na isti period prošle godine (1,08 miliona). Kapacitet mreže za prevoz putnika Er Srbije, koji se iskazuje proizvodom broja raspoloživih sedišta i ukupno pređenih kilometara (ASK), porastao je 16 odsto u odnosu na prošlu godinu, na 1,93 milijarde (u poređenju sa 1,67 milijardi). Er Srbija dostigla je prosečnu iskorišćenost kapaciteta za prevoz putnika od 70,5 odsto u prvoj polovini 2017. godine pokazujući povećanje od 3 procentna poena u odnosu na 2016. sa posebno visokim nivoom popunjenosti sedišta u drugom kvartalu od 73,3 odsto.

Er Srbija zabeležila značajne operativne rezultate u prvoj polovini 2017.Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, danas je objavila operativne rezultate za prvu polovinu 2017. godine, sa porastom u svim ključnim operativnim pokazateljima u odnosu na prošlu godinu. 

Avio-kompanija je prevezla 1,12 miliona putnika tokom prvih šest meseci 2017. što predstavlja povećanje od 3 odsto u odnosu na isti period prošle godine (1,08 miliona).

Kapacitet mreže za prevoz putnika Er Srbije, koji se iskazuje proizvodom broja raspoloživih sedišta i ukupno pređenih kilometara (ASK), porastao je 16 odsto u odnosu na prošlu godinu, na 1,93 milijarde (u poređenju sa 1,67 milijardi).

Er Srbija dostigla je prosečnu iskorišćenost kapaciteta za prevoz putnika od 70,5 odsto u prvoj polovini 2017. godine pokazujući povećanje od 3 procentna poena u odnosu na 2016. sa posebno visokim nivoom popunjenosti sedišta u drugom kvartalu od 73,3 odsto.

Kargo prevoz avio-kompanije zabeležio je značajan dvocifreni rast od 54,6 odsto, sa 2.988 tona pošte i tereta prevezenih u prvoj polovini 2017. u poređenju sa 1.932 iz prethodne godine.

U visokih 88,78 odsto slučajeva letovi su iz sedišta Er Srbije na Aerodromu Nikola Tesla polazili na vreme. 

Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije, rekao je: „Naš operativni učinak u prvom polugodištu bio je značajan u svim aspektima, sa porastom broja putnika i kargo prevoza u odnosu na prošlu godinu.“

Nastavili smo da uvodimo nove proizvode i usluge tokom ovog perioda tako što smo u našu flotu uskotrupnih erbas aviona ugradili nova sedišta i poboljšali naše sisteme za prodaju, ukrcavanje i prijavljivanje na let (check-in) zahvaljujući Sabre platformi.

Ove promene osmišljene su da osnaže poslovanje u vrlo konkurentnom okruženju.

Nedavno smo proslavili 90. godišnjicu naše avio-kompanije i ponosni smo što rastemo i osnažujemo našu poziciju kao omiljena avio-kompanija u Jugoistočnoj Evropi.“

Prelazak Er Srbije na Sabre platformu u prvoj polovini 2017. bio je poslednji korak na dugoj listi tehnoloških inovacija usmerenih na dalje unapređivanje iskustva naših gostiju, uključujući uvođenje Wi-Fly-a, usluge bežičnog interneta na letovima na uskotrupnim erbas avionima.

Putnici na letovima Er Srbije u avionima erbas A319 ili A320 mogu da koriste besplatnu Elevate Play uslugu, koja im omogućava da strimuju filmove, najnovije serije i muzičke albume sa top lista na svojim električnim uređajima, bez dodatnih troškova. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik