Etihad pregovara o preuzimanju Montenegro Airlinesa

Bez autora
Feb 24 2016

De­le­ga­ci­ja Mon­te­ne­gro Airlinesa i Mi­ni­star­stva sa­o­bra­ća­ja ot­pu­to­va­la je da­nas u Du­bai. Pre­ma tim in­for­ma­ci­ja­ma, de­le­ga­ci­ja pred­vo­đe­na pred­sjed­ni­com od­bo­ra di­rek­to­ra Da­li­bor­kom Pe­jo­vić osta­će u Du­ba­i­ju, gdje je sje­di­šte Eti­ha­da, dva da­na. Raz­log od­la­ska vi­šeč­la­ne de­le­ga­ci­je je­su pre­go­vo­ri sa Eti­ha­dom o ku­po­vi­ni Mon­te­ne­gro Airlinesa. MA je već dru­gu go­di­nu za­re­dom na li­sti pred­u­ze­ća ko­je Vla­da pla­ni­ra da pri­va­ti­zu­je. Pre­ma do­ku­men­ta­ci­ji Sa­vje­ta za pri­va­ti­za­ci­ju, Vla­da, ko­ja je sko­ro sto­po­stot­ni vla­snik na­ci­o­nal­nog avio-pre­vo­zni­ka, pro­da­la bi ve­ćin­ski pa­ket pred­u­ze­ća, od­no­sno 50 od­sto plus jed­nu ak­ci­ju bu­du­ćem part­ne­ru.

Etihad pregovara o preuzimanju Montenegro AirlinesaDe­le­ga­ci­ja Mon­te­ne­gro Airlinesa (MA) i Mi­ni­star­stva sa­o­bra­ća­ja ot­pu­to­va­la je da­nas u Du­bai, sa­zna­je „Dan”.

Pre­ma tim in­for­ma­ci­ja­ma, de­le­ga­ci­ja pred­vo­đe­na pred­sjed­ni­com od­bo­ra di­rek­to­ra Da­li­bor­kom Pe­jo­vić osta­će u Du­ba­i­ju, gdje je sje­di­šte Eti­ha­da, dva da­na. Raz­log od­la­ska vi­šeč­la­ne de­le­ga­ci­je je­su pre­go­vo­ri sa Eti­ha­dom o ku­po­vi­ni Mon­te­ne­gro Airlinesa.

Osim Pe­jo­vi­će­ve, za Du­bai će pu­to­va­ti di­rek­to­ri­ca Li­di­ja Pan­to­vić, ko­mer­ci­jal­ni di­rek­tor Pre­drag Mar­ko­vić i po­moć­nik mi­ni­stra sa­o­bra­ća­ja Ne­boj­ša Kr­sta­jić.

MA je već dru­gu go­di­nu za­re­dom na li­sti pred­u­ze­ća ko­je Vla­da pla­ni­ra da pri­va­ti­zu­je. Pre­ma do­ku­men­ta­ci­ji Sa­vje­ta za pri­va­ti­za­ci­ju, Vla­da, ko­ja je sko­ro sto­po­stot­ni vla­snik na­ci­o­nal­nog avio-pre­vo­zni­ka, pro­da­la bi ve­ćin­ski pa­ket pred­u­ze­ća, od­no­sno 50 od­sto plus jed­nu ak­ci­ju bu­du­ćem part­ne­ru.

Eti­ha­d je pri­je ne­ko­li­ko go­di­na ku­pio na­ci­o­nal­nu avio-kom­pa­ni­ju Sr­bi­je i ra­ni­je se spe­ku­li­sa­lo da bi kom­pa­ni­ja iz Uje­di­nje­nih Arap­skih Emi­ra­ta mo­gla da po­sta­ne vla­snik MA. Eti­had i MA su kra­jem no­vem­bra pot­pi­sa­li spo­ra­zum o stra­te­škoj sa­rad­nji.

MA ima uku­pan gu­bi­tak od oko 65 mi­li­o­na eura i po­sled­njih go­di­na je re­dov­no do­bi­jao vi­še­mi­li­on­sku po­moć od Vla­de. Mi­ni­star­stvo sa­o­bra­ća­ja je po­čet­kom ove go­di­ne pred­lo­ži­lo pro­du­ža­va­nje po­mo­ći za MA i no­vo da­va­nje ga­ran­ci­ja, iako ni pret­hod­ni plan re­struk­tu­i­ra­nja ni­je­su po­što­va­li.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik