FlyBosnia prvi let iz Sarajeva za Rijad najavila za 10. juni

Bez autora
Apr 25 2018

FlyBosnia, članica Al Shiddi grupacije, objavila je raspored za prvu destinaciju ove aviokompanije. Prvi let će se realizirati 10. juna iz Sarajeva u Rijad. Novoosnovana i jedina bosanska aviokompanija održavat će dnevne letove između Sarajeva i Rijada do 1. septembra 2018. Prema trenutnom rasporedu, od septembra će se letovi odvijati svaki drugi ili treći dan. FlyBosnia je u završnoj fazi pribavljanja AOC-a. Planirani su i letovi iz Sarajeva u Jeddah, a letovi će se odvijati avionom Airbus 320. U toku je upravni postupak koji je pokrenut po zahtjevu i na osnovu dokumentacije koju je FlyBosnia dostavila u Direkciji za civilno zrakoplovstvo BiH za izdavanje Potvrde vazdušnog operatora.

FlyBosnia prvi let iz Sarajeva za Rijad najavila za 10. juniFlyBosnia, članica Al Shiddi grupacije, objavila je raspored za prvu destinaciju ove aviokompanije. Prvi let će se realizirati 10. juna iz Sarajeva u Rijad.

Novoosnovana i jedina bosanska aviokompanija održavat će dnevne letove između Sarajeva i Rijada do 1. septembra 2018. Prema trenutnom rasporedu, od septembra će se letovi odvijati svaki drugi ili treći dan.

FlyBosnia je u završnoj fazi pribavljanja AOC-a (Certificate of Air Operator).

Planirani su i letovi iz Sarajeva u Jeddah, a letovi će se odvijati avionom Airbus 320.

U toku je upravni postupak koji je pokrenut po zahtjevu i na osnovu dokumentacije koju je FlyBosnia dostavila u Direkciji za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA) za izdavanje Potvrde vazdušnog operatora (AOC), potvrđeno je ranije za Klix.ba.

Kompanije će i službeno otkriti svoje planove nakon što dobije potrebne dozvole.

Osnivači nove aviokompanije su predstavnica i direktor Al Shiddi grupacije Nudžejma Skenderović i Sulaiman Abdullah Al Shiddi koji je ujedno i jedan od najvećih investitora iz Saudijske Arabije u našoj zemlji. Haris Čoloman, koji je radio u aviokompaniji kratkog vijeka Bosnia Wand Airlines, imenovan je za direktora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik