Flydubai od ovog ljeta leti za Sarajevo jednim od najmodernijih aviona

Bez autora
Mar 05 2019

Flydubai će ovog ljeta rasporediti svoj najnoviji tip aviona za Sarajevo. Ova aviokompanija će letjeti svojim avionom Boeing 737 MAX 9 do glavnog grada Bosne i Hercegovine. Prema pisanju “Routesonline”, avion će letjeti na relaciji Dubai – Sarajevo deset puta sedmično od 1. juna. Od 28. juna do 8. septembra smanjit će se intenzitet letova na sedam puta sedmično, nakon čega će ponovo koristiti standardne Boeing 737-800 avione. Flydubai će ovog ljeta biti na usluzi u Sarajevu letovima do tri puta dnevno. Avioni B737 MAX 9 imaju kapacitet od 172 putnika, sa 16 ležaja u poslovnoj klasi, a preostalih 156 mjesta u ekonomskoj klasi. Prvi put će Flydubai u Sarajevu predstaviti svoj novi poslovni i ekonomski proizvod. Trenutno i Beograd i Zagreb opslužuju letjelice Flydubai B737 MAX 8, dok je kompanija prošle sedmice preuzela verziju MAX 9.

Flydubai od ovog ljeta leti za Sarajevo jednim od najmodernijih avionaFlydubai će ovog ljeta rasporediti svoj najnoviji tip aviona za Sarajevo. Ova aviokompanija će letjeti svojim avionom Boeing 737 MAX 9 do glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Prema pisanju “Routesonline”, avion će letjeti na relaciji Dubai – Sarajevo deset puta sedmično od 1. juna. Od 28. juna do 8. septembra smanjit će se intenzitet letova na sedam puta sedmično, nakon čega će ponovo koristiti standardne Boeing 737-800 avione.

Flydubai će ovog ljeta biti na usluzi u Sarajevu letovima do tri puta dnevno. Avioni B737 MAX 9 imaju kapacitet od 172 putnika, sa 16 ležaja u poslovnoj klasi, a preostalih 156 mjesta u ekonomskoj klasi.

Prvi put će Flydubai u Sarajevu predstaviti svoj novi poslovni i ekonomski proizvod. Trenutno i Beograd i Zagreb opslužuju letjelice Flydubai B737 MAX 8, dok je kompanija prošle sedmice preuzela verziju MAX 9.

Od tada je letjela iz Dubaija za Dar es Salam, Zanzibar, Muskat, Bahrein i Bukurešt, prenosi portal Exyuaviation.com.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik