FlyEgypt neće leteti od Niša do Hurgade

Bez autora
Apr 10 2019

Zahtev egipatske aviokompanija FlyEgypt da uspostavi liniju od Niša do Hurgade je odbijen od strane srpskih vazduhoplovnih vlasti. Liniju je najavio ambasador Egipta u Srbiji prilikom posete Gradu Nišu, početkom marta. On je tada izjavio da je zahtev za izdavanjem dozvole već upućen srpskim vazduhoplovnim vlastima. Pojedini domaći mediji su kasnije preneli da se radi o avio kompaniji Air Cairo, koja već ima letove do Beograda, ali kako piše Aviatica, u pitanju je aviokompanija FlyEgypt, koja je zahtev podnela još pre pet meseci.

FlyEgypt neće leteti od Niša do HurgadeZahtev egipatske aviokompanija FlyEgypt da uspostavi liniju od Niša do Hurgade je odbijen od strane srpskih vazduhoplovnih vlasti, prenosi portal Aviatica.

Liniju je najavio ambasador Egipta u Srbiji prilikom posete Gradu Nišu, početkom marta. On je tada izjavio da je zahtev za izdavanjem dozvole već upućen srpskim vazduhoplovnim vlastima.

Pojedini domaći mediji su kasnije preneli da se radi o avio kompaniji Air Cairo, koja već ima letove do Beograda, ali kako piše Aviatica, u pitanju je aviokompanija FlyEgypt, koja je zahtev podnela još pre pet meseci.

 Direktorat civilnog vazduhoplovstva je nakon sprovedene procedure, još sredinom marta, odbio ovaj zahtev jer je primio mišljenje Ministarstva saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture u kome je navedeno da planirani letovi nisu u skladu sa međudržavnim sporazumom o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Egipta.

I druge dve egipatske aviokompanije koje održavaju redovan saobraćaj ka Srbiji su takođe dobile odbijenicu od strane srpskih vazduhoplovnih vlasti za nameravano povećanje broja letova.

Kako navodi taj portal, i Air Cairo i Al Masria su tražili veći broj letova do Beograda ali im je iz DCV-a traženo da promene zahtev da bi mogli da dobiju dozvolu i da se vrate na prošlogodišnji broj letova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik