Fraport raspisuje novi natječaj za izgradnju terminala u Ljubljani

Bez autora
Feb 07 2019

U siječnju je Fraport Slovenija otkazao jesenski natječaj za izgradnju terminala, a ovih su dana raspisali ponovljeni natječaj. Očekivana cijena je postavljena na 16,2 milijuna eura. To je četiri milijuna eura manje nego na prethodnom natječaju. Ne bude li dodatnih komplikacija, očekujemo potpisivanje ugovora od izvođača u svibnju ili lipnju, kaže Zmago Skobir, direktor Fraporta Slovenija. Kapacitet novog terminala bit će 1.800 putnika na sat. Za smještaj prvih putnika, terminal bi, prema očekivanjima, trebao biti pušten u rad 2021. godine, kada Slovenija preuzima predsjedanje Europskom unijom. Lani je u ljubljanskoj zračnoj luci bilo rekordnih 1,82 milijuna putnika, dok ih je 2017. usluženo 1,68 milijuna.

Fraport raspisuje novi natječaj za izgradnju terminala u LjubljaniU siječnju je Fraport Slovenija otkazao jesenski natječaj za izgradnju terminala, a ovih su dana raspisali ponovljeni natječaj.

Očekivana cijena je postavljena na 16,2 milijuna eura. To je četiri milijuna eura manje nego na prethodnom natječaju.

"Ne bude li dodatnih komplikacija, očekujemo potpisivanje ugovora od izvođača u svibnju ili lipnju", kaže Zmago Skobir, direktor Fraporta Slovenija.

Kapacitet novog terminala bit će 1.800 putnika na sat.

Za smještaj prvih putnika, terminal bi, prema očekivanjima, trebao biti pušten u rad 2021. godine, kada Slovenija preuzima predsjedanje Europskom unijom.

Lani je  u ljubljanskoj zračnoj luci bilo rekordnih 1,82 milijuna putnika, dok ih je 2017. usluženo 1,68 milijuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik