Glovo odlazi iz Slovenije

Bez autora
May 07 2024

Glovo, tvrtka za dostavu hrane i ostalih proizvoda na kućnu adresu, napušta slovensko tržište. Španjolska tvrtka nudit će uslugu dostave u Sloveniji do 10. svibnja do 22 sata.

Glovo će pružati uobičajene usluge do 10. svibnja do 22 sata, a tim korisničke službe pružat će usluge do 31. svibnja, priopćili su iz tvrtke. "Hvala vam na svim vašim narudžbama na aplikaciji Glovo. Zahvalni smo na prilici da vam dostavimo", napisali su u poruci korisnicima.

Kako prenosi Forbes Slovenija, tvrtka je nekim medijima najavila da će tražiti odgovarajuće poslove za zaposlenike u svojim uredima u drugim zemljama. Obećavaju i otpremnine u iznosima iznad zakonom propisanih minimuma. Krajem 2023. godine u Glovu u Sloveniji bilo je zaposleno 19 ljudi.

Glovo je ušao na slovensko tržište 2021. akvizicijom Ehrane. Glovoapp SI je u prvoj godini u Sloveniji imao 3,8 milijuna eura prihoda i 2,4 milijuna eura gubitka, pokazuju podaci objavljeni na Ajpesu.

U 2022. godini tvrtka je povećala i prihode i gubitke. Prihodi su iznosili 4,3 milijuna eura, a gubici 3,2 milijuna eura. Slovensko Glovo prošlu je godinu završilo s 3,7 milijuna eura prihoda i 2,2 milijuna eura gubitka.

Prema Forbesu, dokumentacija tvrtke pokazuje da je vlasnik, španjolska tvrtka Glovoapp23, uplatila dodatni kapital prošlog lipnja. Slovenska tvrtka na kraju godine imala je 8,5 milijuna eura kapitalnih rezervi koje može koristiti za pokrivanje gubitaka ili financiranje poslovanja.

Španjolska tvrtka osnovana je 2015. godine u Barceloni, a posluje u južnoj, srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi te Africi. Aplikacija povezuje korisnike s restoranima, trgovačkim trgovačkim lancima, ljekarnama i maloprodajnim trgovinama, a uključuje i kategoriju razno koja korisnicima omogućuje naručivanje što god žele.

U Sloveniji se Glovo uz finski Wolt smatra jednim od dva središnja dobavljača kućne dostave.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik