Iz Tivta do Mančestera za 48€

Bez autora
Dec 16 2015

Vodeća britanska aviokompanija "EasyJet", od narednog ljeta uvodi letove na relaciji Tivat - Mančester, saopšteno je britanske ambasade u Podgorici. Cijena karte biće 35 funti, odnosno oko 48 eura, u jednom smjeru. Crna Gora će na taj način postati 32. zemlja koju EasyJet svrstava u svoju mrežu i 45. odredište sa aerodroma Mančester. Tivatski aerodrom je najbliži mediteranskoj luci Kotor, koja je dio UNESCO-ve svjetske baštine, grad koji je imenovan kao broj jedan za posjetiti u svijetu prema Lonely Planet-u za 2016. godinu. Takođe je dom Porto Montenegrove, nove, moderne marine za super-jahte koja obuhvata živu priobalnu zajednicu na rivi, sačinjenu od rezidencija, hotela i restorana, mjesta za šoping i zabavnih sadržaja. Prodaja karata je počela već danas, a aviokompanija očekuje se da će godišnje prevesti oko 15.000 putnika do i iz Tivta tokom ljeta.

Iz Tivta do Mančestera za 48€Vodeća britanska aviokompanija "EasyJet", od narednog ljeta uvodi letove na relaciji Tivat - Mančester, saopšteno je britanske ambasade u Podgorici. Cijena karte biće 35 funti, odnosno oko 48 eura, u jednom smjeru. Crna Gora će na taj način postati 32. zemlja koju EasyJet svrstava u svoju mrežu i 45. odredište sa aerodroma Mančester.

"Tivatski aerodrom je najbliži mediteranskoj luci Kotor, koja je dio UNESCO-ve svjetske baštine, grad koji je imenovan kao broj jedan za posjetiti u svijetu prema Lonely Planet-u za 2016. godinu. Takođe je dom Porto Montenegrove, nove, moderne marine za super-jahte koja obuhvata živu priobalnu zajednicu na rivi, sačinjenu od rezidencija, hotela i restorana, mjesta za šoping i zabavnih sadržaja. Prodaja karata je počela već danas, a aviokompanija očekuje se da će godišnje prevesti oko 15.000 putnika do i iz Tivta tokom ljeta", navodi se u saopštenju.

Ističu da će letovi biti organizovani dva puta sedmično, počevši od 27. marta 2016. godine.

Komercijalni direktor kompanije, Ali Gejvard, rekao je da mu je zadovoljstvo što dodaju novu zemlju njihovoj mreži.

"I time je činimo ekskluzivno dostupnom za putnike koji putuju sa aerodroma Mančester. Sa svojom mediteranskom klimom i mnogobrojnim plažama, ovo je zaista destinacija u usponu koja će biti ozbiljan takmac tradicionalnim mediteranskim lokacijama. Očekujemo da će ova ruta ubrzo postati favorit, kao jednostavna i pristupačna ljetna destinacija za naše klijente", kazao je on.

Britanski ambasador u Crnoj Gori Ian Viting rekao je da je oduševljen informacijom da će Easy Jet početi da leti za Tivat od narednog ljeta.

"Ovim označavamo novu fazu jačanje bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom, i ja sam siguran da će biti veliki uspjeh", kazao je on.

Komercijalni direktor aerodroma u Mančesteru, Stiven Tarner, rekao je da je Tivat  destinacija koju nikada nijesu opsluživali iz Mančestera.

"I sigurni smo da će biti popularna za 22 miliona ljudi koji prolaze našim aerodromom", rekao je on.

Osnovna cijena karte će iznositi od 35.49  funti po osobi u jednom pravcu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik