Janjić: Odluka Savjeta ministara štetna za banjalučki Aerodrom

Bez autora
Dec 07 2015

Generalni direktor Aerodroma Banjaluka Miroslav Janjić rekao je Srni da je za banjalučki Aerodrom štetna odluka Savjeta ministara BiH da se međunarodni aerodromi u Tuzli i Mostaru uvrste u granične prelaze preko kojih je dozvoljen promet robe životinjskog porijekla. On je ocijenio da je riječ o neosnovanoj političkoj odluci, na koju se nije moglo uticati.Aerodrom Banjaluka u svom radu nije napravio nijednu grešku koja bi, eventualno mogla biti razlog za donošenje ovakve odluke. Ovakva odluka poremetiće rad, istakao je Janjić. Prema njegovim riječima, Aerodrom Banjaluka ostaje opredijeljen da razvije započeti posao...

Generalni direktor Aerodroma Banjaluka Miroslav Janjić rekao je Srni da je za banjalučki Aerodrom štetna odluka Savjeta ministara BiH da se međunarodni aerodromi u Tuzli i Mostaru uvrste u granične prelaze preko kojih je dozvoljen promet robe životinjskog porijekla.

On je ocijenio da je riječ o neosnovanoj političkoj odluci, na koju se nije moglo uticati.

„Aerodrom Banjaluka u svom radu nije napravio nijednu grešku koja bi, eventualno mogla biti razlog za donošenje ovakve odluke. Ovakva odluka poremetiće rad“, istakao je Janjić.

Prema njegovim riječima, Aerodrom Banjaluka ostaje opredijeljen da razvije započeti posao.

Do sada su u BiH samo dva aerodroma – Banjaluka i Sarajevo imala pravo prihvata i otpreme robe životinjskog porijekla. Banjalučki aerodrom od decembra 2014. godine radi poslove prihvata i otpreme rashlađenog mesa od više isporučilaca iz BiH za Tursku.

Savjet ministara BiH u četvrtak, 4. decembra, donio je odluku o određivanju graničnih prelaza u BiH, kojom se međunarodni aerodromi u Tuzli i Mostaru uvrštavaju u granične prelaze preko kojih je dozvoljen promet robe životinjskog porijekla, uz ranije odobrene granične prelaze, aerodrome Sarajevo i Banjaluka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik